L’Ajuntament treballa amb les entitats i col·lectius del Paral·lel per consensuar la remodelació dels extrems de l’avinguda : Servei de Premsa

L’Ajuntament treballa amb les entitats i col·lectius del Paral·lel per consensuar la remodelació dels extrems de l’avinguda

11/10/2015

L’Ajuntament de Barcelona impulsa el debat amb els veïns i veïnes i entitats del Paral·lel sobre com ha de ser la remodelació dels dos extrems de l’avinguda, l’última fase que falta per completar la renovació de tota la via. Aquest debat va començar el 16 de setembre amb una reunió de l’Espai de Treball Compartit del Paral·lel –creat durant el mandat anterior–, i s’emmarca en el procés de participació ‘Pensem en Paral·lel’ per a la planificació integral de l’avinguda.

Una de les actuacions pendents a dur a terme és la remodelació de les voreres, la il·luminació i l’espai públic des de la Ronda de Sant Pau a la plaça de les Drassanes i del carrer Lleida a la plaça d’Espanya. La voluntat de l’equip de Govern és implicar els veïns i veïnes en la reflexió sobre el caràcter d’aquesta actuació i l’encaix de la reforma en el procés de reflexió estratègica ‘Pensem en Paral·lel’, iniciat fa uns mesos. Per això, la Comissió de Govern del dimecres passat va suspendre temporalment l’aprovació definitiva del projecte de remodelació dels dos extrems, i la tornarà a portar a tràmit un cop s’hagin acordat les característiques de l’obra en el marc de l’Espai de Treball Compartit.

Aquest òrgan és un espai de confiança que té la funció d’impulsar un procés participatiu per al disseny de propostes consensuades i representatives dels interessos diversos sobre l’avinguda Paral·lel. És un marc de treball conjunt entre Ajuntament, entitats i moviments socials dels tres barris que limiten amb el Paral·lel, que són el Raval, Poble Sec i Sant Antoni.

L’objectiu del Govern municipal és dotar l’Espai de Treball de la capacitat real d’incidir en el conjunt de la reforma del Paral·lel, a través d’un procés de participació que inclogui elements que no havien estat tinguts en compte anteriorment. En definitiva, amb aquesta nova orientació s’implica veïns i entitats dels tres districtes que conflueixen a l’avinguda per tal d’assegurar que les seves demandes i necessitats estan reflectides en el projecte, i es preveu ampliar-ne la participació de cara a properes actuacions.

Des de juliol de 2014, a l’Espai de Treball Compartit s’hi treballen els projectes vinculats al Paral·lel amb totes les entitats membres de l’antiga Comissió de Seguiment del Paral·lel i també representants d’altres col·lectius dels barris de l’entorn. És l’òrgan motor del procés participatiu per a la planificació integral de l’avinguda Paral·lel que va començar a inicis d’aquest any i que es desenvoluparà fins a mitjans de l’any vinent.

S’hi inclouen la FAVB, l’Associació Pro Teatre Talia Olympia, els Geganters i grallers del Poble Sec, l’Associació de Veïns i Veïnes de La Satalia, l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Antoni, la Fundació El Molino, la Coordinadora d’Entitats Poble Sec, Fem Sant Antoni, el Centre d’Estudis Montjuïc, l’Eix comercial Raval, la Fundació Tot Raval, el SAC Sant Antoni, l’Associació Talia Olympia, l’Associació de Comerciants del Poble Sec, l’Eix Comercial Raval, entre d’altres.Compartiu aquest contingut