L’alcaldessa reivindica els valors del laïcisme i republicanisme defensats pel pedagog Ferrer i Guàrdia : Servei de Premsa

L’alcaldessa reivindica els valors del laïcisme i republicanisme defensats pel pedagog Ferrer i Guàrdia

13/10/2015



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reivindicat per a Barcelona els valors que va defensar el pedagog Francesc Ferrer i Guàrdia, “com el republicanisme, el laïcisme, i aquell antiautoritasime que lluita contra l’adoctinament i la propaganda”, una actitud que, segons l’alcaldessa, “promou la nostra capacitat crítica per anhelar quelcom millor sempre”.

L’alcaldessa ha estat l’encarregada de cloure, aquest migdia, l’acte d’homenatge al pedagog Francesc Ferrer i Guàrdia, el pedagog que va inspirar l’Escola Moderna, i que va ser afusellat fa 106 anys a la muntanya de Montjuïc, acusat per ser un dels promotors de l’aixecament civil de la Setmana Tràgica.

L’acte, organitzat per la Fundació Ferrer i Guàrdia, ha estat dedicat, enguany, a la projecció del pedagog a Amèrica, en concret al Yucatà, arran de la vinculació entre Felipe Carrillo Puerto,  governador del Yucatà, i la figura de Francesc Ferrer i Guàrdia.

Colau, en referència a la seva tasca al capdavant del govern municipal, ha assegurat que “des de la institució, sempre defensarem els valors que va defensar Ferrer i Guàrdia”, i ha animat els presents a promoure’ls, també, des de la seva tasca en l’ensenyament: “Necessitem pedagogs que donin veus als infants, perquè es facin coautors i corresponsables de la seva pròpia educació”, ha assegurat.

En aquest sentit, Colau ha agraït la tasca dels i les mestres que, inspirats en Ferrer i Guàrdia, transmeten la necessitat de construir una societat on tothom se n’ha de fer responsable. “En memòria de Ferrer i Guàrdia, volem que Barcelona sigui una ciutat, no de súbdits, sinó de ciutadans i ciutadanes lliures, que aprenguin a defensar la vida digna de tothom”, ha conclòs.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ Ferrer i Guàrdia/