Ada Colau qualifica de vergonya que l’Estat no anul·li “l’infame judici” de Lluís Companys : Servei de Premsa

Ada Colau qualifica de vergonya que l’Estat no anul·li “l’infame judici” de Lluís Companys

14/10/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat aquest dimecres a l’acte d’homenatge a l’expresident de la Generalitat i exregidor de l’Ajuntament Lluís Companys amb motiu del 75è aniversari del seu afusellament, que s’ha celebrat al Born Centre Cultural. A l’acte, titulat ‘Companys 75, la força d’una vida’ i organitzat per l’Ajuntament, també hi ha pres part el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, i hi han assistit el tercer tinent d’alcalde, Jaume Asens, el comissionat d’Estudis Estratègics i Programes de Memòria, Xavier Domènech, i la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs.

 

22160275632_a84edfe64d_z

 

En la intervenció de clausura, Colau ha tornat a exigir l’anul·lació del judici de Lluís Companys i ha mostrat el suport del Govern municipal a la querella presentada a Argentina per l’assassinat del president a fi que es faci justícia a la memòria republicana. “És una vergonya que la por del franquisme duri encara fins avui i que l’estat espanyol, el segon país del món en nombre de persones enterrades en fossars sense identificar, sigui incapaç de reconèixer el magnicidi i anul·lar definitivament l’infame judici pel qual va ser condemnat”, ha deplorat.

Colau ha assegurat que “reivindicar a Companys avui és reivindicar el catalanisme popular i republicà que posa les institucions no al servei d’una bandera, sinó al servei de les persones i la millora del bé comú; és reivindicar l’esperit col·lectiu de mobilització i resistència contra els vells i els nous totalitarismes; és reivindicar també la fraternitat entre els pobles peninsulars i és també reivindicar la democràcia i els drets i llibertats nacionals, per què ningú pot ser jutjat per posar urnes”.

“Finalment, reivindicar Companys avui és també reivindicar els valors, les polítiques i les pràctiques republicanes: un sistema educatiu inclusiu i de qualitat, l’ateneisme obrer i popular, la lluita per un país i una societat millor”, ha afegit l’alcaldessa.

Colau ha afirmat que l’acte d’homenatge ha servit per recordar no únicament la mort de Companys, sinó també, i de forma molt especial, “la seva vida, el seu compromís amb la defensa de les llibertats nacionals i la justícia social”. L’alcaldessa ha rememorat el Companys catalanista, republicà, sindicalista, frontpopulista, antifeixista i internacionalista, “adjectius tots ells que honoren la seva memòria i fan encara més abominable el seu assassinat”.

Ada Colau ha afegit que, al llarg de la seva vida, el president va mantenir un ferm “compromís catalanista, d’esquerres, republicà i laic en favor de les classes populars amb independència del seu origen”.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ lluís companys/