Barcelona premia SensSolutions, EcoHortum i Nabla Thermoelectric com les millors empreses verdes de l’any : Servei de Premsa

Barcelona premia SensSolutions, EcoHortum i Nabla Thermoelectric com les millors empreses verdes de l’any

20/10/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

SensSolutions, EcoHortum i Nabla Thermoelectric han estat premiades com a millors empreses verdes de l’any, entre els participants d’un programa per a emprenedors amb projectes en el sector de les tecnologies netes que impulsa l’Ajuntament de Barcelona –a través de Barcelona Activa, “la Caixa” i KIC InnoEnergy.

El premi està valorat, en conjunt, en 23.000 euros i consta també d’un paquet d’activitats d’acceleració del creixement i d’accions de formació, internacionalització i incubació.

 

Projectes amb consciència i impacte mediambiental

SensSolutions ha estat premiada amb 15.000 euros i una estada gratuïta de sis mesos a la Incubadora de Glòries de Barcelona Activa com a guanyadora d’EcoEmprenedorXXI. L’empresa ha desenvolupat un sensor que permet analitzar online el nivell de bacteris i patògens a l’aigua. Es pot aplicar, per exemple, en sistemes d’aire condicionat o a piscines amb l’avantatge de fer la comprovació a temps real sense necessitat d’extraure mostres i realitzar proves químiques.

EcoHortum ha rebut un premi de 5.000 euros com a primera finalista. L’empresa fabrica sistemes i taules, completament estanques, per cultivar un hort a casa. Ha desenvolupat un sistema innovador que permet extreure el màxim rendiment aprofitant tots els recursos naturals, com ara el consum orgànic, l’aprofitament d’energies renovables, el reciclatge, l’ús correcte de l’aigua, entre d’altres.

Nabla Thermoelectric, que ha estat reconeguda com a segona finalista, ha rebut un premi valorat en 3.000 euros. És una spin-off de la Universitat de Girona que ha dissenyat i desenvolupat un dispositiu termoelèctric que permet recuperar l’escalfor i transformar-la per generar electricitat. La seva configuració modular i compacta permet que pugui ser utilitzat en els tubs d’escapament de vehicles, però també en instal·lacions industrials i domèstiques que tinguin conductes amb fluïts a mitja i alta temperatura.

 

Impuls a emprenedors en un sector estratègic

EcoEmprenedorXXI és una aposta de la ciutat per promoure la creació i el creixement d’empreses en l’àmbit de les energies renovables, l’eficiència energètica, la mobilitat sostenible, la gestió del cicle de l’aigua i la gestió energètica dels residus. Des de fa 3 anys compta amb el suport d’Osborne Clarke i Vilar Riba.

Al llarg de les 5 edicions que s’han dut a terme d’aquest programa, han participat 50 emprenedors, dels quals 36 ja han constituït els seus projectes en empresa.





Paraules clau

EcoEmprenedorXXI/ emprenedoria/ sostenibilitat/