L’alcaldessa assegura que el repte de les ciutats actuals és tornar a fer protagonista a la pròpia ciutadania : Servei de Premsa

L’alcaldessa assegura que el repte de les ciutats actuals és tornar a fer protagonista a la pròpia ciutadania

22/10/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assenyalat, com un dels principals reptes de les ciutats actuals, “l’aposta perquè la ciutadania esdevingui protagonista en els processos de construcció ciutadana. Fer ciutat avui és sobretot fer ciutadania”. L’alcaldessa s’ha referit a la necessitat de crear xarxa amb les ciutats. “El diàleg entre ciutats és més operatiu que el diàleg entre estats i és necessari per fer front als principals reptes actuals”, ha assegurat davant de l’auditori de la 2a Conferència Anual del programa ‘Llegat Pasqual Maragall’, que organitza la Fundació Catalunya Europa, i que aquest any ha comptat amb la participació de l’ex alcalde de Donosti, Odón Elorza.

 

Colau ha recordat que el model de gestió pública on la ciutadania tenia un paper eminentment passiu està en l’origen “de la crisi de confiança de la ciutadania envers la política tradicional, una situació agreujada per la nefasta gestió dels poders públics de la crisi econòmica, on s’ha evidenciat el desequilibri de les relacions de poder”.

L’alcaldessa ha situat el 15-M com el moment en què “la gent va dir prou”. “Ara”, ha afegit”, la única manera de remuntar aquesta situació passa per recuperar el protagonisme ciutadà, el que es tradueix en l’arena municipal amb retornar l’ajuntament a la ciutadania”, fent referència “al que ja va dir Pasqual Maragall l’any 1982”.

L’alcaldessa ha conclòs l’acte assegurant que “participar no significa només en preguntar o informar, sinó en convertir a la ciutadania en agent creatiu i productiu, capaç de fer front a una política cansada, a uns partits que no han sabut renovar-se”.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ Llegat Pasqual Maragall/ Odón Elorza/ Pasqual Maragall/