El districte de l’Eixample estrena el nou pol d’equipaments de Calàbria, 66 : Servei de Premsa

El districte de l’Eixample estrena el nou pol d’equipaments de Calàbria, 66

24/10/2015



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El districte de l’Eixample estrena un nou pol d’equipaments amb la posada en marxa de Calàbria, 66. Aquest edifici amb 11.100 metres quadrats construits inclou un equipament veïnal i de serveis al bell mig del barri de Sant Antoni. Per celebrar aquest inici de l’activitat a l’espai, durant el dia d’avui se celebren una jornada de portes obertes i hi ha programades diverses activitats de tot tipus.

 

22419519632_018c724796_z (1)

 

Aquest espai acull l’espai veïnal Calàbria, 66; un auditori; el Centre de Normalització Lingüística; el Centre de Formació de Persones Adultes Pere Calders; les oficines de B:SM que fins ara estaven a Gran Via de Carles III i a Rosa Sensat i l’Oficina d’Atenció al Client que concentra els Serveis d’Atenció al ciutadà de l’empresa municipal; i la Direcció d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona.

Les actuacions per adequar aquest espai, que acollia l’antiga seu de l’ONCE, han suposat una inversió de prop de 14 milions d’euros i la seva posada en marxa, que contempla el trasllat de diversos serveis municipals, suposa un estalvi d’1,3 milions d’euros anuals en lloguers per a l’Ajuntament de Barcelona.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el regidor del districte de l’Eixample, Agustí Colom, han visitat aquest matí l’edifici. L’alcaldessa ha destacat que l’equipament combini serveis municipals amb espais gestionats per les entitats veïnals, a les quals ha agraït la seva tasca d’impuls. “Aquesta és la Barcelona que ens agrada I per la qual volem treballar, aquella on són els veïns I veïnes qui fan la ciutat, qui marquen les prioritats I fixen l’agenda pública”.

 

Un pol d’equipaments a nivell de ciutat, districte i barri

El nou pol d’equipaments del barri de Sant Antoni compta 10.985 m2 construits i acull equipaments que donen servei al barri, al districte i a la totalitat de la ciutat i també serveis municipals. Els usos d’aquest espai es van consensuar amb el teixit associatiu del barri i es distribueixen en un 60% de serveis municipals i un 40% per a usos veïnals.

– Equipaments de barri: 1.618 m2 de programa funcional per a espais comuns i l’espai de veïnatge.

* Espais comuns: el conformen les zones comuns de l’edifici, són els espais compartits amb un total de 761 m2 útils i que estan a la planta baixa i a les plantes 1a, 2a i 3a. Inclouen recepció; una sala polivalent i l’aulari, una sala d’actes – auditori equipada amb vestidors; magatzem i escenari.

* Espais veïnals: són els espais necessaris per realitzar activitats i fomentar la relació dels veïns del barri de Sant Antoni amb un total de 1.005 m2 a la planta baixa i la planta soterrani distribuïts en: recepció i vestíbul; espai de trobada i sala polivalent; 4 tallers i aules i sales de reunió; espais de treball per a la dinamització de les activitats; espaís logístics com són, magatzems, serveis sanitaris, arxiu i locals tècnics.

La definició d’aquests espais per al veïnatge i el projecte dels usos d’aquest equipament de proximitat per al barri de gestió ciutadana, s’han dut a terme mitjançant la Comissió Calàbria 66 que agrupa més d’una quarantena d’entitats i col•lectius del barri de Sant Antoni.

– Espais Educatius: 1.215 m2 que transformen l’actual AFA Pere Calders en Escola d’Adults Pere Calders i també el Centre de Normalització Lingüística. La distribució és la següent:

* Centre de Formació d’Adults Pere Calders: Es tracta d’un espai destinat a l’ensenyament d’adults que ocupa la 1a planta amb una superfície de 749,55 m2. Disposa dels següents espais: recepció i vestíbul; 8 aules amb aularis presencial i autoaprenentatge; sala d’estudi polivalent; espais de treball pel personal i professorat, sales de reunió; i logística com són magatzems, serveis sanitaris, arxiu i locals tècnics.

* Centre de Normalització Lingüística: Aquest espai d’ensenyament del català ocupa la 2a planta i té 516 m2 de superfície. Compta amb recepció i vestíbul; 7 aules amb aularis presencials i d’autoaprenentatge; espais de treball pel personal i el professorat, sales de reunió; i logística com són magatzems, serveis sanitaris, arxiu i locals tècnics.

– Empreses i serveis municipals: són 5.573 m2 distribuïts entre els espais destinats a Barcelona Serveis Municipals (BSM) i la Direcció d’Atenció al Ciutadà.

* BSM: 4.608 m2 de programa funcional distribuïts entre la planta soterrània -1, planta baixa, i plantes 3a, 4a i 5a. Es troba la recepció i control d’accés; atenció a l’usuari: Bicing, Àrea Verda…; oficines de direcció i divisions corporatives i de negoci; espais específics per operacions: centre de control i centre de dades a la planta -1. A la planta soterrània -2 hi ha magatzems, arxius i aparcament. A aquest espai s’han traslladat les oficines de B:SM que estaven a Gran Via de Carles III i a Rosa Sensat, concentra els Serveis d’Atenció al ciutadà de l’empresa municipal i també acull el centre de control de l’estacionament i la mobilitat.

* Direcció d’Atenció al Ciutadà: espai de treball del servei municipal amb una superfície de 965 m2 de programa funcional a la planta 6a. Hi ha recepció, vestíbul i control d’accés; direcció, departaments, àrees de treball obertes, despatxos, sales de reunió; i logística: magatzems, serveis sanitaris, arxius i locals tècnics.

– Espais comuns: a més, l’edifici compta amb un seguit d’espais comuns tant a disposició dels usuaris de l’edifici com del barri.

* Primera planta: compta amb una sala polivalent per a 60 persones i una sala-aula d’estudi per uns 25 alumnes.

* Segona planta: hi ha la sala d’actes-auditori que és completament polivalent i a on s’hi podran realitzar tota mena d’actes: teatre amateur, conferències en “streaming” i videoconferència, sopars, projeccions audiovisuals i concerts de petit format. L’aforament màxim és de 186 persones i disposa de grades retràctils i cadires que s’emmagatzemen sota l’escenari. Aquest espai, que està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, també disposa de dos camerinos i un magatzem a peu d’escenari.

* Tercera planta: aquí es localitzen els espais tècnics de l’auditori com ara la sala de control equipada, un magatzem d’equipament tècnic i un espai per a la traducció simultània.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ Calàbria 66/ Eixample/ ONCE/