Colau: “La Rambla és única i diversa, és el mirall on el món es mira Barcelona i on Barcelona es mira el món” : Servei de Premsa

Colau: “La Rambla és única i diversa, és el mirall on el món es mira Barcelona i on Barcelona es mira el món”

28/10/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest premi, organitzat per l’Associació d’Amics de la Rambla, té l’objectiu de distingir a les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç, a millorar, divulgar o promoure el prestigi de Barcelona. A l’acte també ha assistit la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, entre d’altres representants municipals.

 

21929953553_bf56c93461_z

 

Durant la seva intervenció, Colau ha assegurat que “la Rambla és única i diversa, és el mirall on el món es mira Barcelona i on Barcelona es mira el món”. “Per aquest motiu, necessitem recuperar la Rambla, que els barcelonins i barcelonines se sentin orgulloses del seu passeig, i que per molts anys sigui un espai on ramblejar”, ha afegit.

Colau ha advertit que “ja fa uns anys que la Rambla ens envia senyals preocupants a causa de la pressió d’un turisme sense control que pot acabar desnaturalitzant el nostre passeig i afavorint la seva conversió en un parc temàtic; i això no ens ho podem permetre, perquè perdre la Rambla és perdre Barcelona”.

L’alcaldessa ha explicat que, amb per a complir amb l’objectiu de recuperar la Rambla, el govern municipal “ens hem posat mans a l’obra a fi de millorar la gestió del turisme de Barcelona i continuar la tasca de recuperació de la Rambla iniciada pels governs anteriors. Som conscients que no hi ha temps a perdre, que la Rambla requereix solucions, però volem fer les coses bé”.

Colau ha apel·lat al treball conjunt amb les entitats de comerciants, veïns i amics de la Rambla, “per què sou vosaltres els qui durant tots aquests anys us heu encarregat de cuidar-la i preservar-la”. Ha advertit, a més, que en aquesta tasca també “cal escoltar als veïns i veïnes del Gòtic i del Raval, per què volem que la Rambla no sigui mai més una frontera, sinó un espai de trobada entre ambdós barris”.

Els guardonats de l’edició d’enguany han estat el Gremi de Llibreters de Catalunya per la seva tasca en pro de la cultura i, especialment, de la seva contribució decisiva a convertir el dia de Sant Jordi en la diada més especial per la Rambla; Leopoldo Pomés en reconeixement a la seva carrera artística sempre vinculada a la ciutat de Barcelona; un guardó especial a l’Escola Massana en reconeixement a la seva aportació –al llarg de més de 86 anys- a la formació i a la cultura de la ciutat de Barcelona; i un altre, a títol pòstum, a Raimon Martínez Fraile.

Aquests premis que convoca l’Associació d’Amics de la Rambla es van crear l’any 1962 i tenen l’objectiu de distingir a les persones, entitats, institucions o empreses que hagin contribuït amb la seva activitat i esforç, a millorar, divulgar o promoure el prestigi de Barcelona.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ premis Ramblistes d'Honor/