Barcelona crea una taula de treball amb les companyies subministradores per fer front a la pobresa energètica : Servei de Premsa

Barcelona crea una taula de treball amb les companyies subministradores per fer front a la pobresa energètica

03/11/2015Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa Ada Colau s’ha reunit avui amb representants d’Endesa, Gas Natural i Aigües de Barcelona, amb qui ha acordat constituir un grup de treball estable per fer front a la pobresa energètica. “Estem davant d’una realitat preocupant, que pot afectar un 10% de les llars de la ciutat i no ens estan arribant tots els casos”, ha alertat Colau, per qui és imprescindible que “les empreses, que han incrementat el preu dels seus serveis els darrers anys i que tenen beneficis milionaris, es coresponsabilitzin en la recerca de solucions”.

 

 

Colau ha recordat que així ho determina la nova Llei 24/2015 sorgida de la ILP sobre Habitatge i Pobresa Energètica, i ha explicat que la taula de treball ha d’avançar en els mecanismes per “evitar tots els talls de subministrament per motius econòmics”, així com en la constitució d’un fons participat per les empreses per tal que aquestes assumeixin també part del deute de les famílies que no poden pagar les factures.

L’alcaldessa, a qui han acompanyat en la reunió les tinentes de Drets Socials, Laia Ortiz, i d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha posat com a exemple de punt de partida el fons social impulsat per Agbar, que assumeix el 50% de la factura impagada, i al qual s’han acollit ja 3.000 famílies. En canvi, Endesa té comptabilitzats 981 talls de subministrament aturats per la intervenció de serveis socials, i Gas Natural 350 casos. “Aquesta és l’evidència que la col·laboració de les empreses ens permet arribar a moltes més famílies que estan en situació de necessitat”, ha assegurat Colau, qui ha destacat la “voluntat de col·laboració” de la trobada mantinguda avui.

“Ens hem emplaçat també a millorar els protocols d’intercanvi d’informació” i a ampliar els canals de detecció perquè “no siguin els serveis socials l’única porta d’entrada”, ha explicat Colau. Des de l’Ajuntament, a més, “ampliarem els ajuts per a la rehabilitació energètica i desplegarem dispositius específics per fer acompanyament a les famílies en els barris de la Franja Besòs i Ciutat Vella, els més afectats i que requereixen una intervenció urgent”, ha assegurat.

La trobada d’avui forma part del desplegament de la Mesura de Govern presentada al darrer Consell Plenari amb què el govern municipal vol donar compliment a la Llei 24/2015 activant tots els mecanismes necessaris per respondre a l’emergència habitacional i a la pobresa energètica.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ pobresa energética/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina