Barcelona participa a la conferència anual d’Eurocities : Servei de Premsa

Barcelona participa a la conferència anual d’Eurocities

04/11/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa, Ada Colau, participa aquesta setmana a la Conferència-Assemblea General de la xarxa Eurocities, que enguany versarà sobre “Viure les ciutats: creixement sostenible i qualitat de vida” i se celebra a les ciutats de Malmö (Suècia). i Copenhaguen (Dinamarca).

Colau intervindrà a les dues sessions de debat polític, sobre refugiats (5 de novembre) i sobre les polítiques mediambientals a encetar des de la UE, COP21 (6 de novembre). El dia 5, l’alcaldessa participarà al debat sobre refugiats, on presentarà les accions, reptes i bones pràctiques encetades des de Barcelona, juntament amb representants de les ciutats d’Helsinki, Viena, Milà i Varsòvia. Al debat també hi participen, a més del primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, els alcaldes i regidors de Belfast, Berlin, Birmingham, Brussel·les, Dresden, Edimburg, Gent, Hamburg, Leipzig, Linkoping, Malmö, Manchester, Manheim, Múnic, Nantes, Reykjavik, Solna, Estocolm, Tallin i Utrecht.

El dia 6 de novembre, Ada Colau participa a la sessió política sobre COP21, la Conferència Anual de Partits que tindrà lloc el 7 i 8 de desembre a Paris per debatre i planificar accions específiques des de la Unió Europea sobre el medi ambient. La sessió comptarà amb l’alcalde de Copenhaguen, Frank Jensen, i l’europarlamentària Kathleen Van Brempt, que donaran pas a diferents taules de debat entre els alcaldes i regidors participants i al recull de conclusions.

Colau, i el primer tinent d’alcalde i responsable de relacions internacionals, Gerardo Pisarello, aprofitaran la conferència per mantenir trobades bilaterals amb altres ciutats i compartir experiències comunes.

La trobada finalitzarà amb l’Assemblea General anual d’Eurocities, òrgan executiu que elegirà els càrrecs del comitè per a la propera legislatura i on Barcelona ha presentat candidatura a la reelecció com a vicepresidenta.

 

Una xarxa per donar veu a les ciutats a Europa

La conferència anual d’Eurocities té lloc del 4 al 6 de novembre a Copenague i Malmo. Aquesta xarxa de ciutats aplega 135 ciutats europees de més de 250.000 habitants, de més de 30 països, que representen una quarta part de la població de la Unió Europea. Com a objectius bàsics. Eurocities treballa per proporcionar una veu a les ciutats europees davant de les institucions comunitàries per què es reconegui el seu paper d’actors essencials en el procés de construcció europea. A més, s’erigeix com a plataforma per compartir idees, intercanviar experiències i elaborar respostes innovadores, en el marc d’una realitat comuna.

La ciutat participa en diferents fòrums i grups de treball d’Eurocities, com el Fòrum Afers Socials; que treballa prioritàriament l’asil i refugiats i implementació de l’Agenda Social Europea, amb un especial incidència en la lluita contra la pobresa energètica, la pobresa infantil i dret a una alimentació digna; el Fòrum Desenvolupament Econòmic, sobre Emprenedoria i PIMES, Innovació; Fòrum Societat del Coneixement, treballant als grups de treball sobre Smart Cities; Open Data; Einclusion i Cyber security; el Fòrum Mobilitat, sobre ciutats sense barreres i xarxes transeuropees de transports; el Fòrum Cultura, sobre indústries creatives; i el Fòrum Medi ambient, sobre soroll i qualitat de l’aire.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ Eurocities/