Més de 4.000 nens i nenes assistiran al Cicle de Cinema sobre els Drets dels Infants : Servei de Premsa

Més de 4.000 nens i nenes assistiran al Cicle de Cinema sobre els Drets dels Infants

06/11/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Per 16è any consecutiu, l’Ajuntament de Barcelona, a través de la regidoria de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI, i amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació, organitza el Cicle de Cinema i Drets dels Infants dirigit a les escoles i instituts de la ciutat amb l’objectiu de potenciar la reflexió, a través del cinema, al voltant dels drets individuals i col·lectius dels infants, recollits a la Convenció dels Drets dels Infants. Durant aquests 16 anys, més de 40.000 nens i nenes de la ciutat han assistit als diferents cicles de cinema sobre els Drets dels Infants.

Aquest any, el cicle de cinema projectarà 6 pel·lícules per a diferents edats a les sales del cinema Girona a les quals està prevista l’assistència de 4.022 nens i nenes de 48 escoles i 161 grups classe diferents, que s’han inscrit i que prèviament hauran treballat a les aules diversos aspectes dels Drets Humans.

Per tal de posar en valor la feina realitzada als centres educatius, l’Ajuntament ha creat una nova pàgina web http://www.cinemadretsinfants.org on es poden compartir els treballs dels diferents centres, i en la qual hi poden participar també les famílies amb els seus comentaris i propostes. La programació també es pot consultar  al web www.bcn.cat/dretscivils

La proposta temàtica per del cicle d’aquest any és el dret a l’educació, un dels drets fonamentals recollit en diferents tractats internacionals però especialment a la Convenció dels Drets dels Infants.

Les sessions familiars estan programades per als dies 8, 15, 22 i 29 de novembre a les 11 hores als cinemes Girona (carrer Girona, 175 ) i són gratuïtes (fins a omplir l’aforament de la sala). L’obertura de taquilla és a les 10.15 hores.

Les sessions s’adrecen a famílies amb fills i filles a partir dels quatre anys. Abans de la projecció es porta a terme una presentació prèvia dels drets sobre els que tracta la pel·lícula i es lliura material didàctic als pares i les mares, perquè puguin treballar a casa amb els seus fills i filles.

El cicle obre amb la projecció aquest diumenge de Kerity, la casa dels contes pel·lícula inclosa en la programació per a famílies, i que es torna a passar el  22 de novembre. Està recomanada per infants a partir de 4 anys. Els dies 15 i 29 de novembre es projectarà la pel·lícula Camí a l’escola, recomanada per infants a partir dels 6 anys.

 

Fulletó en format PDF





Paraules clau

cinema/ drets humans/