Nou Barris i l’Eixample comptaran amb dues noves àrees d’esbarjo per a gossos : Servei de Premsa

Nou Barris i l’Eixample comptaran amb dues noves àrees d’esbarjo per a gossos

07/11/2015



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El districte de Nou Barris tindrà una nova àrea d’esbarjo per a gossos de 700 m2. La Comissió de Govern del 14 d’octubre va aprovar el projecte per habilitar aquest espai dins l’àrea verda compresa entre l’avinguda Meridiana, la Via Favència i el carrer de la Cooperació, amb una dotació total de 592.547,27 euros.

En concret, l’Ajuntament ha donat llum verd al projecte executiu, l’estudi de seguretat i salut i la memòria ambiental de l’àrea de gossos, que s’ubicarà a la part més àmplia, plana i assolellada d’un solar de 2.695m2 de superfície total.

Les obres de la nova àrea, que ja ha estat presentada als veïns, començaran el primer trimestre de l’any vinent, un cop aprovat el Pressupost del 2016, i tindran una durada d’uns quatre mesos i mig. L’actuació, a més, inclou l’adequació d’un nou pas de vianants i el camí de connexió d’aquest pas amb la passarel·la que uneix les dues bandes de la Via Favència.

Quan s’iniciïn les obres, el Districte durà a terme una campanya d’informació i sensibilització amb l’objectiu de donar a conèixer l’entrada en funcionament de la nova àrea d’esbarjo, i evitar així que els propietaris de gossos utilitzin altres espais no adequats per a aquests usos. La campanya es realitzarà amb agents cívics, i també servirà per promoure la tinença responsable d’animals.

 

 

La nova àrea d’esbarjo, que estarà plenament integrada amb el paisatge i el seu entorn, afavorirà la relació entre els animals i també entre els veïns i veïnes del barri, i serà un espai còmode, agradable i segur per a tots els usuaris. S’emmarca dins la primera fase del pla municipal de millora de les àrees d’esbarjo per a gossos, derivat de l’ordenança municipal de protecció, tinença i venda d’animals. El pla té com a objectiu garantir que com a mínim tots els districtes de la ciutat disposin d’una àrea d’esbarjo per a gossos de 700 metres quadrats o més, a més de crear nous espais i millorar o ampliar els existents, sempre que sigui possible.

L’àrea que s’habilitarà a Nou Barris seguirà els criteris establerts dins del pla de millora. Així, estarà envoltada per una tanca de 1,80 metres per evitar la fugida dels gossos, i estarà feta de materials que no ocasionin danys a les extremitats i no permetin que els gossos hi puguin passar el cap.

A l’interior de l’àrea hi haurà bancs i papereres de material no oxidable, així com també una font dissenyada perquè els gossos puguin beure sense dificultats. El paviment serà de sauló, amb una petita zona de sorra garbellada perquè els gossos hi juguin, i es disposarà d’un sistema de reg.

També s’incorporaran elements per facilitar el joc i el divertiment dels animals que consistiran en pals metàl·lics d’acer galvanitzat pintats amb tractament antigrafiti, i s’instal·laran altres elements que contribueixin a la bona socialització. S’utilitzaran materials fàcilment reciclables en el conjunt de l’equipament.

La millora de l’espai públic d’aquest àmbit inclou la instal·lació de nova il·luminació a l’àrea de gossos i també al camí, que esdevindrà un espai d’estada i repòs pel vianant. Així mateix, es crearan zones d’ombra amb la plantació de nova vegetació i arbrat. El nombre total d’arbres de l’àrea verda augmentarà de 37 a 52 entre els ja existents i els de nova plantació.

 

Un nou espai provisional a Gran Via amb Nàpols, a l’Eixample

L’Ajuntament iniciarà la propera setmana les obres per a la urbanització d’un solar ubicat a la cantonada de la Gran Via de les Corts Catalanes i el carrer de Nàpols, que acollirà provisionalment un espai d’esbarjo per a gossos i una zona d’estada per a vianants, al districte de l’Eixample. Aquest espai compta amb 463,50 m2, les actuacions està previst que tinguin una durada de tres mesos i el pressupost previst és de poc més de 200.000 euros.

Aquest espai comptarà amb una zona d’esbarjo per a gossos a la part interior del solar i una zona d’estada per a les persones en el perímetre. Així, a la zona més pròxima al xamfrà s’hi proposa un espai que disposi d’ombra, bancs i que faci que el xamfrà pugui ser un espai d’estada i no només de pas.

 

 

L’àmbit pròpiament de gossos serà un espai lliure amb un paviment tou on puguin córrer i jugar els animals. En un dels laterals s’hi disposen uns elements prefabricats de formigó per tal que els gossos puguin jugar, tot passant per dins o apujant-se a sobre. Aquests elements seran de diferents dimensions, comptant amb les diferents mides dels gossos.

El sistema de tancat d’aquest àmbit serà transparent perquè l’espai sigui visible, assolellat i ventilat. Aquest tancat tindrà diferents solucions en els diversos trams, convertint-se en gabions de vegetació, pèrgola o jardinera.

Les dues mitgeres del solar tindran acabament diversos. Una d’elles tindrà tancament de gelosia ceràmica. Pel que fa a l’altra, ja compta amb totxana ceràmica antiga i es disposaran unes jardineres que tenen un element metàl·lic en forma de gabió per on s’agafaran les plantes.

Els sistemes de paviments també seran diferents en funció de l’espai. A la zona de gossos hi haurà un paviment que permet el drenatge de l’aigua de pluja i la neteja dels orins dels gossos mitjançant aspersors. A l’espai per als veïns i veïnes hi haurà paviment dur i el paviment de panot es posarà a les zones de pas i els trossos de vorera on s’hagi de substituir l’existent.

La vegetació de l’espai serà protegida i vertical, de manera que les plantes siguin trepadores i es disposin amb elements que la protegeixen i a on les plantes s’hi puguin enfilar. L’espai comptarà amb arbrat a l’espai pròxim a la Gran Via per donar ombra a la zona de bancs tant de dins com de fora de l’àmbit de gossos i amb vegetació que s’emparrarà per una pèrgola al carrer Nàpols, per tal que els usuaris disposin d’un espai més amable i confortant. A la mitgera de l’edifici del carrer Nàpols s’hi disposaran unes jardineres amb una estructura metàl·lica vertical d’uns 6 metres on s’hi enfilaran plantes trepadores.

L’espai també comptarà amb bancs, papereres i una font per a gossos.





Paraules clau

animals/ animals de companyia/ gossos/