Janet Sanz ha estat escollida membre del Comitè Executiu per Europa de la xarxa ICLEI-Governs Locals per a la Sostenibilitat : Servei de Premsa

Janet Sanz ha estat escollida membre del Comitè Executiu per Europa de la xarxa ICLEI-Governs Locals per a la Sostenibilitat

11/11/2015



Temps estimat de lectura: 4 minuts

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha participat a la inauguració del Seminari de la xarxa internacional de compra pública sostenible de l’ICLEI Procura + 2015. El Seminari que té lloc avui i demà a Barcelona vol debatre i reflexionar amb els representants de més de vint-i-cinc ciutats europees, la contractació baixa en carboni.

 

_B3Z4436

 

Janet Sanz, ha agraït als impulsors del Seminari, la xarxa de ciutats ICLEI – Governs Locals per la Sostenibilitat, la convocatòria de la trobada i ha declarat que “és un honor ja que recentment he assumit el càrrec de ser un dels membres del Comitè Executiu per Europa de l’ICLEI, i vull reafirmar el compromís de Barcelona per treballar colze a colze amb altres ciutats capdavanteres en l’impuls de la sostenibilitat, tant a nivell de la nostra ciutat com a escala global”. La voluntat del govern és recuperar el lideratge de Barcelona en les polítiques sostenibles, “el compromís per la sostenibilitat s’ha de traslladar en tot allò que fem: com consumim, com ens movem, com vivim”, ha declarat Janet Sanz.

Procura+ és una campanya europea que té com a objectiu donar suport a les administracions públiques i locals d’Europa en l’aplicació de pràctiques sostenibles de compra i publicació d’exemples de bones pràctiques. Barcelona és capdavantera en polítiques de sostenibilitat i molts compradors públics volen conèixer de primera mà l’experiència de Barcelona pel que fa a la contractació sostenible per reduir la seva petjada ecològica i millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes.

Janet Sanz ha destacat que “volem fer més sostenible el funcionalment de les administracions, i tenim a les nostres mans la possibilitat d’utilitzar el nostre poder com a consumidor responsable, mitjançant les nostres compres i contractacions, i impulsar una economia i una producció ambientalment i socialment més sostenibles”.

Barcelona ha estat pionera en aquestes polítiques  i en el marc del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, l’Ajuntament de Barcelona fa anys que treballa per millorar la sostenibilitat del funcionament quotidià dels serveis i les dependències municipals a través del Programa Ajuntament + Sostenible.

Aquest programa es vertebra a partir de l’assistència tècnica, la sensibilització i la formació del personal municipal, i persegueix tres grans objectius:

Janet Sanz ha destacat que “durant els propers anys des de l’Ajuntament de Barcelona es vol donar un impuls qualitatiu i quantitatiu a totes les actuacions de compra i contractació responsable, implicant de forma participativa a tots els responsables del consistori”.

 

Decret de Contractació Responsable

En aquest sentit, fa uns mesos que s’han aprovat les instruccions tècniques derivades del Decret de Contractació Responsable. Aquesta nova normativa, d’obligat compliment per a tots els òrgans de contractació municipal, defineix criteris de sostenibilitat específics per a 12 grups de productes i serveis prioritaris.

La definició d’aquestes instruccions s’ha portat a terme a través de grups de treball en els que han participat responsables de nombrosos departaments i àrees de tot l’Ajuntament.

Alguns aspectes destacables de la implantació d’aquesta normativa són:

Podeu trobar les instruccions i més informació a l’apartat de Normativa interna de la web del Programa A+S.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha declarat  que “estem treballant intensament per assegurar la correcta aplicació de totes aquestes instruccions. Pensem que els esforços decisius a l’hora de garantir la viabilitat de les accions han d’estar destinats a involucrar els actors clau i a comunicar i a sensibilitzar el personal”.

Janet Sanz ha conclòs amb el desig que el Seminari sigui un espai de trobada per compartir experiències, aprendre i treballar de manera col·lectiva i en comú “per avançar cap a un model de consum més responsable, que ens permeti promoure una nova cultura del consum i uns estils de vida saludables i sostenibles”.

 

[1] Actualment l’Ajuntament de Barcelona ja adquireix electricitat 100% procedent de fonts d’energia renovables





Paraules clau

sostenibilitat/