Gemma Tarafa assisteix als actes amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis : Servei de Premsa

Gemma Tarafa assisteix als actes amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis

12/11/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Divendres, 13 de novembre a les 18:45h (Ajuntament de Barcelona) la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, assisteix als actes institucionals que se celebren amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis.

En primer lloc, la comissionada rebrà al Saló de la Ciutat les entitats Associació de Diabètics de Catalunya, i Associació Catalana de la Diabetis. Tot seguit, es traslladaran a la plaça Sant Jaume per assistir a les 19:00 hores a l’encesa de llums que il·luminaran la façana de la casa consistorial de color blau. L’acte acabarà amb un concert de guitarres i veu.

El penó de la Diabetis es penjarà dissabte, 14 de novembre i restarà al balcó fins diumenge a primera hora.

El Dia Mundial de la Diabetis és un dia per posar de manifest i mostrar sensibilitat cap a les persones que pateixen aquesta malaltia. La diabetis tipus 1 no es pot prevenir. En canvi, la diabetis de tipus 2, la més freqüent, si que es pot prevenir si les persones que estan en situació de risc  mantenen un pes adequat i practiquen activitat física de manera regular.

La diabetis és un problema creixen de salut pública. Actualment afecta al voltant del 8% de la població catalana de més de 15 anys, i agumenta amb l’edat de manera que afecta més del 21% de les persones més grans de 65 anys. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera que la diabetis tipus 2 serà una de les epidèmies del segle XXI. Les causes d’aquest increment les trobem d’una banda en l’obesitat  i el sedentarisme i d’altra en l’augment de l’esperança de vida i la reducció de la mortalitat. La promoció d’hàbits saludables és un element clau per la prevenció d’aquesta malaltia, però també abordar els condicionants socials i econòmics que influeixen en l’aparició de la diabetis.

 





Paraules clau

diabetis/ salut/