L’alcaldessa participa a l’acte de celebració de la nominació de Barcelona com a ciutat de la literatura Unesco : Servei de Premsa

L’alcaldessa participa a l’acte de celebració de la nominació de Barcelona com a ciutat de la literatura Unesco

15/12/2015



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dimecres, 16 de desembre, l’alcaldessa Ada Colau assistirà a la celebració de la designació de Barcelona com a Ciutat de Literatura UNESCO. L’acte, que convoca l’Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc a les 13 hores als jardins de l’Ateneu Barcelonès (c. de la Canuda, 6), i comptarà amb la presència dels membres del consell promotor de la candidatura, de representants d’institucions culturals i de diferents associacions professionals del sector literari.

El passat 11 de desembre la UNESCO va designar Barcelona com una de les Ciutats de la Literatura. La candidatura que va presentar Barcelona el mes de juliol va superar l’avaluació de les ciutats que ja formen d’aquesta xarxa i de la Direcció General de la UNESCO.

El grup de Ciutats de la Literatura constitueix una de les seccions de la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO, formada actualment per 116 ciutats en les disciplines de cinema, música, literatura, arts digitals, gastronomia, disseny i artesania. Dins de la xarxa es duen a terme projectes multidisciplinars.

Com a Ciutat de la Literatura UNESCO, Barcelona posarà la literatura en un punt central a través de diversos projectes i programes. Aquesta designació implica un reconeixement mundial al sector literari de Barcelona com a estímul creatiu per a la ciutat. Barcelona es fixarà els objectius de promocionar el treball dels escriptors, epicentre de la creació literària, així com de donar suport a la tasca de llibreters, editors i traductors. També seguirà treballant en la línia de posar en valor les biblioteques com a prescriptors culturals, i impulsarà la visibilització del patrimoni literari en l’espai urbà.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ literatura/ unesco/