La 1a Fira de Consum Responsable, d’Economia Social i Solidària comença demà a la plaça Catalunya : Servei de Premsa

La 1a Fira de Consum Responsable, d’Economia Social i Solidària comença demà a la plaça Catalunya

18/12/2015Temps estimat de lectura: 3 minuts

La plaça de Catalunya acull, des del 19 de desembre i fins al 4 de gener, la 1a Fira de Consum Responsable, d’Economia Social i Solidària. La mostra, ubicada al centre de la plaça, convida entitats i empreses d’economia social i solidària a exposar, vendre i divulgar els seus productes i serveis per fer partícips els ciutadans de practicar un consum responsable i de proximitat. Compartirà espai amb les activitats de Nadal que enguany ocuparan la plaça de Catalunya amb una programació oberta i gratuïta també fins al 4 de gener.

La fira estarà oberta en horari de 10 a 21 hores, excepte els dies de Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any, que romandrà tancada. A més, comptarà amb un espai central d’activitats relacionades amb el consum responsable, als matins i tardes.

 

Una fira per donar a conèixer opcions de consum responsable

La 1a Fira de Consum Responsable, d’Economia Social i Solidària compta amb 65 entitats i projectes que ofereixen un ampli ventall d’oferta d’alimentació, roba, cultura i coneixement, comunicació, finances ètiques, salut i cura i d’altres. Aquesta mostra recull el testimoni de la Fira de Nadal d’Economia Social que tenia lloc als Jardinets de Gràcia des del 2012. En aquesta edició, s’amplia el seu espai, els dies d’exposició i s’ubica en un punt central de la ciutat. A més, pren més protagonisme l’àmbit de l’economia solidària.

L’objectiu és difondre l’existència de productes, serveis i activitats d’empreses i entitats que promouen i permeten practicar un consum responsable i de proximitat. Es tracta de propostes viables, fora dels circuits de consum massiu, que tenen en compte el retorn social i ambiental dels projectes i que cerquen fer possible i potenciar el consum responsable.

Els 65 projectes i entitats impulsen l’economia de proximitat, arrelada als barris, que no es deslocalitza, i que principalment s’orienta a satisfer necessitats, aspiracions i, fins i tot desitjos, de les persones i els territoris. L’economia social i solidària promou la participació i la cooperació, i pretén superar les diferències salarials, d’oportunitats, de gènere i de poder. Defuig el creixement il·limitat i evitar la destrucció del medi ambient i neix en comunitats locals on acostuma a seguir arrelada. L’economia solidària, que es preocupa més per les necessitats i la cura de les persones de la pròpia organització i de l’entorn, és un àmbit en procés d’enfortiment i millora. L’Ajuntament de Barcelona hi treballa específicament des del comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum.

A la fira, les empreses i entitats oferiran productes i serveis en l’àmbit de l’alimentació, roba, cultura i coneixement, restauració, formació, comunicació i  informació crítica, oci, lleure i turisme responsable; finances i assegurances ètiques i cooperatives, salut i cures, energia i telefonia responsable i d’altres serveis com els que ofereixen fundacions i empreses d’inserció sòcio-laboral.

 

Un espai d’activitats per dinamitzar la fira

La 1a Fira de Consum Responsable, d’Economia Social i Solidària comptarà amb un espai per a activitats, i un punt d’informació sobre els àmbits de l’Ajuntament de Barcelona que la promouen: Comerç, Drets Socials i el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum.

A l’espai d’activitats, els dies 19, 20, i del 23 al 31 de desembre, a les 11:00 hores, es faran tallers de reciclatge, de generació alternativa d’energia, activitats lúdiques i humor, obert a tots els públics. A les tardes s’oferiran diverses propostes lúdiques i culturals on destaquen les degustacions de vins, olis i cerveses artesanes, la presentació de llibres i publicacions, debats sobre els mitjans crítics i els espectacles musicals destinats a grans i petits. També hi haurà un taller de reparació de bicicletes de Biciclot, un espai amb eines, on un expert en mecànica ajudarà i ensenyarà a tothom que ho vulgui a reparar-se un mateix les bicicletes.  

Per a més informació, podeu visitar la web www.bcn.cat/nadal.

Les activitats de la 1a Fira de Consum Responsable, d’Economia Social i Solidària tindran difusió també via xarxes socials, amb els haixtags #FCR2015 i #AltraEconomia. A més, dins de les activitats de la fira, el proper 22 de desembre, a les 18:15 hores, es fa una convocatòria a mitjans digitals per fer una visita i conèixer de primera mà els productes i/o serveis exposats, i els projectes de les entitats de l’economia social i solidària allà presents. Aquest tomb es farà de la mà de Xavi Rubio, tècnic del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum, que acompanyarà als assistents per explicar quines són les iniciatives i quin és el suport de l’ Ajuntament. A partir de les 19:00 hi haurà una taula rodona de mitjans cooperatius vers el consum d’informació responsable.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
consum responsable/ Economia Social i Solidària/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina