La nova font ornamental de la plaça de Sants, en marxa : Servei de Premsa

La nova font ornamental de la plaça de Sants, en marxa

03/01/2016Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa la nova font ornamental de la plaça de Sants, al Districte de Sants-Montjuïc, després de finalitzar el període de proves.

La font es composa d’un vas circular d’11 metres de diàmetre amb una cota variable d’aigua de 15 a 27 cm. Aquesta font disposa de 82 polvoritzadors que generen un efecte de núvol amb diferents densitats a una alçada entre 70 i 80 cm. El sistema de polvorització és del tipus gota gruixuda, per evitar al màxim la dispersió de les gotes fora del vas.

La bassa compta amb un sistema d’aspiració que condueix l’aigua cap a la sala de màquines soterrada, situada a uns 30 metres de la font. Cal destacar que es disposarà d’un equip de filtració de cristalls per a la recirculació i filtració de l’aigua, així com un equip de dosificació i control de clor i pH per al tractament químic de l’aigua. A més, també es comptarà amb un equip de desinfecció ultraviolat per a la eliminació de la legionel·la.

 

 

La coreografia de la font disposa d’un total de 96 llums del tipus LED amb una cromatografia de colors, a mode de matriu circular, amb la possibilitat de control DMX per a la creació de seqüències i jocs de llum dintre de la font.

L’horari de funcionament de la font a l’hivern és d’11 a 14 i de 17 a 20 hores, de dilluns a diumenge, i durant el període d’estiu d’11 a 14 i 17 a 21 hores, de dilluns a diumenge.

Aquesta font ornamental pertany al projecte de reurbanització de la cobertura de les vies de Sants,

que està previst finalitzi el proper mes de juliol. Aprofitant la posada en marxa de la font també s’han retirat les tanques de la zona d’obres de la placeta Torres Casanova fins a la nova pèrgola, element que fa de pòrtic d’entrada a la nova urbanització de la part superior del carrer Antoni de Capmany.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
font/ plaça de Sants/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina