L’Ajuntament destina un milió d’euros a escoles per a la compra de llibres i material didàctic i informàtic : Servei de Premsa

L’Ajuntament destina un milió d’euros a escoles per a la compra de llibres i material didàctic i informàtic

15/01/2016

L’Ajuntament de Barcelona ha destinat una partida de 1.095.133 euros a escoles i instituts públics de tots els districtes per donar suport a la compra de llibres, material didàctic i informàtic.

La iniciativa forma part del desplegament de la Mesura de govern d’accions urgents per combatre les desigualtats, la primera iniciativa aprovada pel govern municipal el passat mes de juliol. La partida complementa una dotació de 314.440 euros que la Generalitat destina a aquesta finalitat a través del Consorci d’Educació de Barcelona.

El pressupost s’adreça a aquells centres que tenen organitzat un sistema de préstec o de reutilització de llibres de text, així com a donar suport a la compra de material informàtic en aquells que ja no n’utilitzen. L’objectiu és garantir l’accés als materials didàctics a aquelles famílies que no en poden disposar per motius econòmics.

La dotació econòmica de cada centre ha prioritzat especialment aquells que han assumit grups addicionals i els que tenen un major índex de complexitat, segons els barems del Departament d’Ensenyament. Aquest índex es calcula creuant dades relatives a qüestions com l’existència d’un alt percentatge de progenitors o tutors en situació d’atur, amb un baix nivell formatiu o perceptors de la renda mínima d’inserció, i considerant també la proporció d’alumnes nouvinguts o amb necessitats educatives especials.

 Compartiu aquest contingut