L’Ajuntament destinarà més de 3 milions d’euros per la promoció de l’atletisme de base durant aquest mandat : Servei de Premsa

L’Ajuntament destinarà més de 3 milions d’euros per la promoció de l’atletisme de base durant aquest mandat

19/01/2016Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat avui el ‘Programa de promoció de l’atletisme a Barcelona’ que vol potenciar la promoció de l’atletisme entre la població escolar; millorar les condicions de pràctica de l’atletisme organitzat pels clubs d’atletisme de la ciutat; garantir unes adequades condicions de les instal·lacions esportives atlètiques de la ciutat i seguir oferint opcions de pràctica de l’atletisme a tota la població a través de les curses de participació popular. El pressupost destinat és de 3.325.000 euros per als propers quatre anys.

 

Promoció de l’atletisme en edat escolar

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports s’ha explicat que es treballarà per garantir i impulsar l’ensenyament de l’atletisme, tant en horari lectiu, a través del Pla ‘L’Escola fa esport a la ciutat’, com en horari extra escolar, a través del ‘Pla de l’Esport’. Per la pràctica fora de l’horari lectiu, l’actual govern dotarà pressupostàriament el programa per garantir que ningú sigui exclòs per raons econòmiques.

 

Descomptes directes als clubs d’atletisme pel lloguer de pistes municipals

S’estableixen dues noves quotes d’utilització anual de les pistes d’atletisme municipal que beneficiaran als clubs d’atletisme de la ciutat. D’aquesta manera, els passis anuals d’atletes de clubs de la ciutat fins a 17 anys tindran un cost de 30,21 euros (IVA inclòs) Aquest nou import implica un descompte del 75% respecte el preu de l’any 2015. La segona quota, referida als atletes de 18 a 64 anys, gaudiran d’un descompte del 25% amb un nou cost de 171,26 euros (IVA inclòs)

A banda, des del Consistori, es vol incentivar la vessant solidària de les curses. Per fer-ho, es creen els premis “Córrer per compromís” que finançaran projectes solidaris amb la recaptació de les inscripcions a les curses.

 

Millores a les pistes d’atletisme

Enguany, des de l’IBE (Institut Barcelona Esports) es contemplen actuacions a l’Estadi Municipal d’Atletisme Joan Serrahima, la renovació dels paviments esportius de les pistes d’atletisme del CEM Can Dragó i del Complex Esportiu de la Mar Bella. A més, l’IBE assumirà les actuacions anuals de manteniment de les pistes municipals, així com la millora o compra de material esportiu inventariable per la pràctica de l’atletisme.

Actualment, Barcelona disposa de 4 pistes d’atletisme municipals, a més de la que hi ha a l’Estadi Olímpic de Montjuïc Lluís Companys. Aquestes 4 es troben a l’Estadi Municipal d’atletisme Joan Serrahima, el Complex Esportiu Municipal Pau Negre- Parc del Migdia, el Centre Esportiu Municipal Can Dragó i el Complex Esportiu Municipal Mar Bella.

A més, Barcelona disposa d’11 circuits esportius, altres infraestructures on córrer a l’aire lliure. Aquests estan senyalitzats i dotats de plafons amb serveis pràctics. Aquests circuits es troben al Parc Joan Miró, al Castell de Montjuïc, a Can Dragó, al Passeig Marítim, a Diagonal-Cervantes, a Diagonal-Sant Martí, a Aragó-Guipúscoa, a Rambla Prim, al Parc del Clot, al Parc de la Ciutadella i al Passeig Mirador de les Aigües.

 

Córrer, un hàbit esportiu consolidat

En la darrera enquesta dels hàbits esportius de la població barcelonina, realitzada l’any 2013 per l’IBE, mostrava que el 55,6% dels entrevistats realitzava alguna activitats física o practicava esport de forma regular. D’aquestes, el 26,4% caminaven com a exercici físic, el 16,6% practicava la natació i el 16,2% indicava que corria pel carrer. Davant d’aquestes xifres, i amb la voluntat de seguir potenciant la pràctica d’atletisme, l’Ajuntament de Barcelona millorarà i ampliarà eles circuits esportius de la ciutat on poder córrer i organitzarà i donarà suport a les diferents proves i curses atlètiques que anualment es duen a terme a la ciutat.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
esport/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina