Barcelona contracta 100 persones amb dificultats d’inserció laboral i els forma per ser auditors energètics : Servei de Premsa

Barcelona contracta 100 persones amb dificultats d’inserció laboral i els forma per ser auditors energètics

25/01/2016Temps estimat de lectura: 2 minuts

La segona tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, i la presidenta d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), Teresa Crespo, han presentat avui un conveni de col·laboració per a l’impuls d’un programa de lluita contra la pobresa energètica i foment de la inserció laboral de col·lectius amb especial dificultat d’accés al mercat de treball.

Segons el conveni, dotat amb 2,5 milions d’euros, 100 persones d’aquests col·lectius, seleccionades a través del Programa Làbora, rebran formació i capacitació professional com a informadors i auditors energètics, posant en marxa un servei que preveu intervenir en sis mesos en unes 5.000 llars de tota la ciutat.

Entre d’altres criteris es prioritzaran aquells perfils que siguin majors de 45 anys i tinguin formació o experiència prèvia en l’àmbit de la construcció, “un sector que ha destruït molts llocs de treball”, ha recordat Ortiz. Segons ha destacat, “aquest programa busca el doble objectiu de combatre la pobresa energètica, i alhora requalificar professionalment aquestes persones i reconvertir el seu perfil cap a àmbits com la rehabilitació energètica o els greenjobs”.

Un cop formats, els auditors i auditores visitaran els domicilis de les famílies en risc de patir pobresa energètica per tal d’oferir pautes per rebaixar el cost de la factura, introduir hàbits d’estalvi i realitzar petites intervencions que millorin l’eficiència. “L’Ajuntament vol tenir un paper actiu en la lluita contra la pobresa energètica i no limitar-nos a pagar factures”, ha assegurat la segona tinenta d’Alcaldia, qui ha exigit novament a les empreses subministradores que es coresponsabilitzin en la recerca de solucions a aquest fenomen.

Ortiz ha explicat que durant l’any 2015 es van destinar 780.000 euros en ajuts a 5.062 famílies, un 22,17% més que l’any anterior. “Però els nostres esforços han d’anar a empoderar la ciutadania i donar-los instruments”, per la qual cosa s’ha posat en marxa també des del passat desembre la xarxa de Punts d’Atenció a la Pobresa Energètica, als districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí, i properament a La Marina.

Teresa Crespo ha destacat el caràcter “innovador i transformador” del programa, que persegueix “crear noves activitats que puguin generar nova ocupació” destinada a la inserció de persones que avui tenen molt difícil accedir al mercat de treball. Ha remarcat també la implicació de vuit entitats socials en el programa, juntament amb l’Ajuntament, el que permet “compartir coneixements i expertesa”, cosa que “no suma, multiplica”.

 

Programa de lluita contra la pobresa energètica i d’inserció laboral (descarregar PDF)Compartiu aquest contingut

Paraules clau
pobresa/ pobresa energética/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina