L’Alcaldessa reivindica la telefonia mòbil com a sector estratègic per l’economia de la ciutat : Servei de Premsa

L’Alcaldessa reivindica la telefonia mòbil com a sector estratègic per l’economia de la ciutat

15/02/2016

L’alcaldessa de Barcelona i presidenta de la Fundació Mobile World Capital Barcelona, Ada Colau, ha reiterat el lideratge de Barcelona en el sector de la tecnologia mòbil assegurat que “Barcelona vol fer més que d’amfitriona” del Mobile World Congress. “Entenem que la innovació tecnològica és una oportunitat per fer avenços en altres àmbits més enllà de la telefonia mòbil, com ara el social, l’educatiu i mediambiental” ha dit Colau, que ha reiterat que “tenim la voluntat d’aprofitar al màxim aquest congrés, no només els dies que es desenvolupa sinó al llarg de tot l’any”.

 

24419333333_243212caaf_z

 

En la presentació de les activitats de la Mobile World Capital Barcelona, Colau ha destacat que aquesta seràla millor edició del Mobile World Congress de la història, donat que es preveu l’assistència de més de 95.000 congressistes i 4000 periodistes d’arreu del món que reportaran 460 milions d’euros a la ciutat de Barcelona.” Estem davant un Congrés consolidat, que afrontem amb les millors perspectives, que ens situa al món i que és possible gràcies a la col·laboració entre administracions”.

Més enllà de consolidar el lideratge de la ciutat de Barcelona en el sector de la telefonia mòbil, Colau ha defensat que ara toca transformar aquest lideratge econòmic en lideratge social, i que els beneficis que aporta el congrés tinguin un retorn social pel conjunt de la ciutadania i dels barris de la ciutat.

“Volem que aquest congrés tingui un marcat caràcter social, per aquest motiu hem treballat per realitzar un diagnòstic de la bretxa digital a la ciutat a fi de cercar les millors estratègies per afrontar-la” així com avaluar l’impacte del MWC sobre el conjunt de la ciutat”. Un informe que es presentarà aquest dijous.

Colau també ha destacat que un altre exemple importantíssim d’aquest retorn a la ciutadania del lideratge el sector de la telefonia mòbil “és l’acord que es subscriurà amb la Taula del tercer Sector Social per posar la tecnologia al servei del benestar de les persones i desenvolupar un programa d’actuacions i d’apps tecnològiques al servei de les entitats del tercer sector”.

Per últim l’alcaldessa ha destacat que Barcelona té una responsabilitat afegida vetllar per coordinar el desenvolupament tecnològic amb el respecte als drets socials i ambientals. “Treballem per incorporar clàusules socials i mediambientals en els contractes de l’Ajuntament de Barcelona per donar exemple des de l’administració”, ha dit, després d’assegurar que tothom- també el sector privat- ha d’estar interessat en treballar per millorar els drets humans i les qüestions ambientals relacionades amb les noves tecnologies.

 

Compromís socials i ètic de Barcelona

Com a Capital Mundial del Mòbil, l’Ajuntament de Barcelona vol exercir aquest lideratge amb responsabilitat i vetllant per tal que el desenvolupament tecnològic sigui compatible amb el respecte dels drets socials i ambientals.

 

Barcelona dóna suport a les empreses TIC de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona, com en cada edició, es proposa contribuir al desenvolupament del teixit econòmic en l’àmbit de les TIC a la ciutat, promocionant les empreses que han rebut suport de Barcelona Activa.

El MWC ha d’esdevenir un multiplicador i potenciador de l’economia digital a la ciutat, potenciant l’ecosistema d’iniciatives en l’àmbit tecnològic però també promovent la innovació tecnològica al teixit industrial de la ciutat.

Coincidint amb el MWC, s’organitza el 4 years From Now (4YFN), la plataforma de negocis per a la comunitat d’startups tecnològiques que connecta emprenedors, inversors i grans empreses.

Un any més, l’estand de Barcelona Activa acollirà 10 startups innovadores que han comptat amb el suport municipal, ja sigui a través de programes de creació i creixement empresarial, com des dels espais d’incubació mStartupBarcelona, Incubadora de Glòries, ESA BIC Barcelona i Almogàvers Business Factory. (Veure taula a la nota en format PDF)

Així mateix, el congrés del mòbil compta amb la presència d’empreses catalanes a l’Estand Catalonia i l’App Planet, dos espais promoguts pel departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. De les 60 companyies que s’han seleccionat enguany, el 60% han comptat amb el suport de Barcelona Activa, de les quals 8 han estat o estan instal·lades als vivers municipals.

 

Conveni amb la Taula del Tercer Sector Social per incrementar el retorn socioeconòmic del MWC al conjunt de la ciutadania

L’Ajuntament de Barcelona té previst signar en els propers dies un conveni amb la taula del Tercer Sector per desenvolupar un programa d’actuacions i d’apps tecnològiques al servei de les necessitats de les entitats socials. L’objectiu és incentivar que es desenvolupin solucions tecnològiques per afrontar els reptes socials o afavorir l’ús del mòbil en les intervencions socials.

El projecte ‘mSocial’ permetrà crear i gestionar un espai de trobada i relació que posi en contacte les necessitats socials que detecten les entitats socials, les administracions públiques i les empreses; els desenvolupadors de solucions mòbils que poden aplicar-se a cada necessitat; i els finançadors interessats a donar suport a uns o altres per a poder du a terme els projectes.

El conveni compta amb la participació de l’Ajuntament i de La Caixa i el suport de la FMWCF. Preveu una aportació total de 522.000 euros en 3 anys.Compartiu aquest contingut