Barcelona acull una nova edició de JOBarcelona, el congrés d’ocupació i orientació professional per a joves : Servei de Premsa

Barcelona acull una nova edició de JOBarcelona, el congrés d’ocupació i orientació professional per a joves

29/02/2016

Barcelona Activa participa a la nova edició de JOBarcelona que té lloc els dies 2 i 3 de març al Palau de Congressos de Catalunya. Es preveu que prop de 20.000 universitaris i joves titulats menors de 30 anys visitin aquest congrés d’ocupació i orientació professional què compta amb el suport municipal.

L’objectiu de la trobada, què s’organitza per tercer any consecutiu a Barcelona, és promoure el talent juvenil i facilitar la incorporació al mercat laboral dels joves.

Aquest any, un centenar d’empreses, pimes i startups de diversos sectors ofereixen més de 2.000 ofertes de feina reals tant locals com internacionals. Així doncs, durant els dies que dura el congrés, uns 500 reclutadors de recursos humans entrevistaran a joves què optaran a entrar en processos de selecció per cobrir les diferents vacants. A més, el programa consta de més de 90 activitats, conferències i tallers sobre orientació laboral i competències transversals.

El talent juvenil, una garantia d’èxit

Amb l’objectiu de lluitar contra l’atur juvenil a la ciutat, Barcelona Activa va posar en marxa a principis d’any el projecte “Garantia d’èxit BCN”, dotat amb 1 milió d’euros de fons europeus. Des de mitjans de gener s’organitzen setmanalment sessions informatives i jornades de portes obertes del programa.

Coincidint amb JOBarcelona, es preveu arribar almenys a 200 joves perquè s’inscriguin a aquesta iniciativa municipal què consisteix en un catàleg d’11 activitats diferents tant d’orientació i recerca de feina, com de formació professionalitzadora i de foment de l’emprenedoria.

En total, al llarg de 2016, s’atendran 1.000 persones, d’entre 16 i 29 anys, amb l’objectiu que almenys 400 s’insereixen en un termini de 6 mesos.

Així mateix, en el marc del congrés, l’agència municipal comptarà amb 23 punts d’atenció i assessorament professional. S’espera que, durant les diferents franges horàries de servei, es puguin atendre més de 800 joves en procés de recerca de feina.

 Compartiu aquest contingut