Servei de Premsa
01/10/2023
Barcelona lliura els seus guardons al periodisme social
29/02/2016
Temps estimat de lectura: 2 minuts
La tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha lliurat avui els Premis del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) als Mitjans de Comunicació. Els guardons, que arriben enguany a la seva 23ena edició reconeixen, en les categories de televisió, ràdio, premsa i internet, aquells treballs de periodisme social que aporten una mirada crítica, reflexiva i responsable, i que contribueixen a crear opinió sobre qüestions que susciten debat social a Barcelona.
Ortiz ha assegurat que “aquests premis volen contribuir en el procés de presa de consciència sobre la realitat social de la nostra ciutat, una realitat cada cop més complexa que necessita ser interpretada sense simplificacions ni prejudicis, amb una gran dosi de pedagogia i de compromís. Les persones i treballs premiats contribueixen, amb la seva tasca, a fer de Barcelona una ciutat més inclusiva”.
A l’edició d’enguany s’han presentat 43 treballs per part de 33 mitjans diferents, 12 en la modalitat de premsa, 10 en la de ràdio, 7 en la de televisió i 14 en la d’internet. D’entre aquestes, el jurat ha premiat:
- A la Fundació Periodisme Plural en la modalitat de PREMSA, pel dossier ‘Nens i nenes o com educar en la diferència’, publicat pel Diari de l’Educació. El jurat ha valorat el rigor, la qualitat i la profunditat en que s’aborda la temàtica, així com l’amplia representació d’experts que aporten la seva visió des de diferents disciplines.
- A l’Associació Catalana per la Integració d’Homosexuals, Transexuals i Intersexuals Immigrants (ACATHI) en la modalitat de RADIO, pel programa Diversitats emès a Ràdio Trinijove. El jurat ha valorat la combinació d’activisme, actualitat i capacitat de divulgació del programa, així com el mèrit de tirar endavant aquesta aposta amb pocs mitjans.
- A la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A en la modalitat de TELEVISIÓ pel programa Info K: Especial refugiats. El jurat ha valorat el seu rigor, la claredat i la pedagogia, així com el fet de fer propera una realitat tant complexa als infants.
- Al Taller Escola Barcelona, SCCL –TEB en la modalitat d’INTERNET per la televisió on line TEBVist Som com som. El jurat valora que és una aposta valenta per part d’una entitat social fer una televisió on line, i que és un bon producte comunicatiu fet amb pocs mitjans i amb una molt bona evolució.
Juntament amb aquests premis, dotats amb 5.000 euros cadascun, s’ha guardonat també amb una menció especial de 1.500 euros:
- A l’associació Teatro Sonoro en la modalitat de RADIO pel conte La casa encantada. El jurat ha valorat l’alta qualitat de realització del programa, així com el fet que sigui un producte radiofònic adreçat a infants i que tracta un tema molt important pels nens i nenes com és superar les pors.
- A la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A en la modalitat de TELEVISIÓ pel programa ‘30 minuts’ Un de cada quatre. El jurat valora la qualitat del programa al presentar la complexitat d’aquesta problemàtica social i donar visibilitat a la realitat de la pobresa infantil des de la perspectiva de la vida quotidiana de les famílies i la seva vinculació a la ciutat.
Paraules claucomunicació/ mitjans/ periodisme/