El 60% de les dones que participen al servei de coaching laboral de Barcelona Activa troben feina en 6 mesos : Servei de Premsa

El 60% de les dones que participen al servei de coaching laboral de Barcelona Activa troben feina en 6 mesos

03/03/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Aquesta tarda, el Regidor d’Ocupació, Empresa, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, participa a una jornada d’empoderament de les dones en l’àmbit professional què organitza Barcelona Activa. Aquest és un dels col·lectius què pateixen les conseqüències de la crisi de manera més accentuada.

Es va tancar l’any a Barcelona amb 46.443 dones a l’atur, de les quals la major part tenen més de 45 anys (53%) i gairebé la meitat porten més de 12 mesos en procés de recerca de feina. Pel que fa a la variació interanual, mentre l’atur registrat entre els homes es va reduir un 12,4%, en el cas de l’atur femení el descens va ser només d’un 7,2%.

En relació a la polarització territorial de l’atur, els districtes de Sant Martí (16,2%), l’Eixample (13,5%) i Nou Barris (13,2%) concentren més del 40% de l’atur femení de la ciutat.

 

Més de 200 dones ateses a través del servei

En resposta a aquest context, Barcelona Activa va posar en marxa un servei de coaching laboral adreçat a dones que necessiten un acompanyament intensiu durant el procés de recerca de feina. Està pensat per ajudar-les a definir el pla d’acció per aconseguir els seus objectius professionals. A través del servei es pretén millorar les seves possibilitats d’inserció i potenciar el seu valor afegit al mercat de treball.

Des de que es va posar en marxa el mes d’abril fins a finals d’any, s’han atès 227 dones. La mitjana d’edat de les participants és de 45 anys i, pel que fa al nivell formatiu, 3 de cada 10 han cursat estudis primaris, prop del 20% són graduades de Formació Professional i el 54% són universitàries.

El 60% de les usuàries del servei de coaching laboral de Barcelona Activa han trobat feina en un termini de 6 mesos. En el cas de les que tenen entre 45 i 60 anys, la inserció disminueix a un 43%, fet que demostra com el col·lectiu de majors de 45 anys és més vulnerable a l’hora d’accedir al mercat laboral.

 

La motivació és clau per a la recerca de feina

Durant el procés d’orientació, és important també reforçar la motivació personal i generar una actitud positiva per desmuntar els prejudicis en relació al gènere en els processos de selecció. De fet, dues terceres parts de les participants consideren que els coaching laboral les ha ajudat a incrementar la motivació per seguir buscant feina.

Es treballa en grups reduïts d’un màxim de 8 persones que fan 4 sessions setmanals de coaching laboral de dues hores cada una. Al llarg de l’itinerari, conjuntament amb el coach, s’identifiquen les inquietuds i interessos professionals de cada participant, es treballen tècniques per aprendre a vendre’s millor, es coneixen els canals de recerca de feina més adients i es donen eines per investigar les oportunitats del mercat de treball.

El servei de coaching laboral també s’ofereix per a persones majors de 40 anys i joves menors de 30 anys que es trobin a l’atur.

 

Les empreses expliquen els processos de selecció en clau femenina

A les portes del Dia Internacional de les Dones, aquesta tarda, Barcelona Activa organitza una jornada en què participen unes 100 dones què, majoritàriament, estan a l’atur per ajudar-les a superar els obstacles amb què es troben quan busquen feina, a desmuntar els prejudicis entorn al gènere en l’àmbit professional i a millorar la seva autoconfiança.

Es duran a terme diferents activitats amb l’objectiu de que les participants incrementin la seva xarxa de contactes i potenciïn el seu valor afegit com a dones professionals.

A més, durant la trobada, també intervindran representants d’empreses conscienciades amb la conciliació laboral que explicaran a les assistents les claus d’un procés de recerca de feina amb una mirada femenina.





Paraules clau

dona/ ocupació/