Sarrià-Sant Gervasi desencalla el bus de barri nocturn a Vallvidrera i els barris de muntanya : Servei de Premsa

Sarrià-Sant Gervasi desencalla el bus de barri nocturn a Vallvidrera i els barris de muntanya

03/03/2016

El districte de Sarrià-Sant Gervasi, en col·laboració amb la regidoria de Mobilitat, ha desencallat una demanda històrica per garantir la connexió de bus nocturna a Vallvidrera i els barris de la muntanya. El regidor del districte, Gerardo Pisarello, s’ha felicitat per l’acord que permetrà connectar amb un minibus, i amb una freqüència de pas cada 80 minuts, l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Sarrià amb les Planes.

Amb aquesta mesura de govern, presentada al Plenari del districte celebrat anit, el regidor ha destacat que “es dóna resposta a una mancança històrica dels barris de muntanya pel que fa a la mobilitat en transport públic en la franja horària nocturna, que era fins al moment inexistent”.

Segons Pisarello, “atenem una demanda i reivindicació veïnal de fa molts anys que ha liderat l’Assemblea de Joves de Vallvidrera amb els suports de totes les associacions de veïns dels barris de muntanya, i demostrem que, amb voluntat i fermesa, era econòmicament viable garantir aquest important servei públic”.

L’acord que s’ha tancat al grup de treball de mobilitat de la muntanya i la regidoria de Mobilitat preveu oferir el servei els dijous, divendres i dissabte nit abans de l’estiu i fer-ho en les hores en què no funcionen els Ferrocarrils de la Generalitat. El servei que s’ha planificat farà l’itinerari entre l’estació FGC –Plaça de Sarrià –Plaça Borràs- Plaça Pepe Ventura (Vallvidrera superior) – Les Planes.

Amb aquesta solució, que té un cost de 30.000 euros, es resoldrà una petició expressada pel jovent de la zona però que afavoreix a la població en general de forma que quan es posi en marxa el servei, abans de l’estiu, qualsevol ciutadà pugui tornar a casa en franja horària nocturna.

 

S’inicien els treballs per a fer viable l’obertura del Mercat de Vallvidrera

El districte ha endegat també el procés per a recuperar l’antic Mercat de Vallvidrera, tancat des de l’any 2009, perquè esdevingui un equipament cultural. El districte atén així la petició expressada per la plataforma d’entitats que donaven suport al pla de recuperació de l’antic Mercat amb l’esperit d’unir esforços per aconseguir la recuperació del Mercat com un espai cultural per donar cabuda a totes aquelles entitats que ja tenien projectes funcionant i suport a totes les iniciatives veïnals de nous projectes culturals del barri de la muntanya.

L’Associació Cultural del Mercat de Vallvidrera, que aplega una dotzena d’entitats i totes les associacions de veïns de la zona, ha presentat al Districte un projecte de viabilitat basat en un model de gestió cívica per garantir la implicació i el compromís de les entitats i la ciutadania, el seu empoderament amb l’objectiu que aquest espai pugui ser un nou referent al districte i al conjunt de la muntanya. Com a primer pas per fer-ho possible, el districte de Sarrià-Sant Gervasi ha encarregat uns estudis previs per poder engegar la reforma de mínims que permeti donar a aquest espai en desús els usos que es consensuïn amb les entitats.

Pel regidor Pisarello “aquest equipament està cridat a ser un espai de socialització ciutadana, de democratització de la cultura, un contenidor d’activitats, un dinamitzador de l’oferta i la demanda cultural i un element per vehicular la participació ciutadana”.
Foment de l’Economia Social i Solidària

El Comissionat d’Economia cooperativa social, solidària i comerç planteja com un dels seus tres eixos emblemàtics l’eix muntanya de Sarrià- Sant Gervasi i el mercat de Vallvidrera està cridat a jugar un paper referencial en aquesta aposta.

Entre les associacions culturals, associacions de veïns i entitats amb perspectiva medi ambiental que hi ha arrelades s’hi troba la cooperativa de Can Pujades. La voluntat d’aquest govern és que aquesta expressió d’economia social amb projectes concrets ja existents a la muntanya tingui un continu amb altres projectes existents a altres districtes amb muntanya.

També es vol posar en valor l’experiència de Can Calopa de Dalt, que gestiona la cooperativa l’Olivera i que afavoreix les oportunitats d’integració social i laboral a persones amb discapacitat.

Avui sota el paraigua de l’Associació Cultural del Mercat de Vallvidrera que lidera la recuperació de l’antic mercat s’hi apleguen un total de 10 entitats o associacions:
– Assemblea de Joves
– Associació Coop Can Pujades
– Associació d’Amics de la Música de Vallvidrera
– Associació de Mares i Pares de l’Escola Nabí
– Companyia Fontmontina de comèdia
– Coral Collserola Vallvidrera
– Grup de Joves de Vallvidrera
– Grup Dones en moviment
– Grup Excursionista Collserola
– Els Pastorets de Vallvidrera
– Folkserola
– La Penya Barcelonista de Vallvidrera
– Associació Cultural ‘El Sanatori’
– Associació de Veïns de Can Rectoret
– Associació de Veïns de la Font del Mont
– Associació de Veïns de Mas Guimbau
– Associació de Veïns de Mont d’Orsà de Vallvidrera
– Associació de Veïns de Sta Maria de Vallvidrera – Mas SauróCompartiu aquest contingut