Sarrià-Sant Gervasi converteix un solar en desús en una petita àrea esportiva : Servei de Premsa

Sarrià-Sant Gervasi converteix un solar en desús en una petita àrea esportiva

16/03/2016

El Districte de Sarrià-Sant Gervasi estrena una petita àrea esportiva al solar de Lesseps 26, fins ara en desús. El districte ha impulsat una petita inversió que ha permès pavimentar l’espai per adequar-lo al jocs, instal·lar una cistella de basquet, una taula de ping-pong i alguns bancs per seure. L’obra, un cop finalitzada, s’ha obert avui, dia 16, a l’ús dels veïns del barri de El Putxet i El Farró.

La intervenció s’ha fet en un solar de 107 m2 situat entre parets mitgeres a tocar de l’avinguda General Mitre i de la plaça Lesseps. És de propietat de l’Ajuntament de Barcelona, està qualificat com a equipament i, de moment, no està prevista cap intervenció definitiva. Les obres han durat poc més de tres mesos i han tingut un cost de 60.000 euros.

Al tractar-se d’un espai destinat al ús dels més petits, s’ha optat per fer el tancament de l’espai amb cordes armades, com les de les malles dels jocs infantils, per tal que els nens no es facin mal. Un cordatge que s’ha importat de Bèlgica, atesa la impossibilitat de trobar aquí aquest material.

L’actuació que ha permès habilitar aquesta petita àrea esportiva dóna resposta a una demanda veïnal inclosa en el Pla de Futur del barri que es va fer al 2009. Posteriorment, aquest espai es va proposar per al Pla BUITS, d’iniciativa municipal,  per cedir-lo a les entitats amb finalitats no lucratives. El concurs va quedar desert atès a que es va desestimar la proposta rebuda per aquest espai al no adequar-se a les bases del concurs.

A partir d’aquí a la Comissió de Seguiment del barri de El Putxet i El Farró es va acordar crear un Grup de Treball de la Comissió per tractar les possibilitats d’aquest espai. Amb la participació de l’Associació de Veïns i Amics del Putxet, i representants dels diferents Grups Municipals, va sorgir la proposta per donar aquest ús ciutadà al solar en desús.

 

less

 

El barri de El Putxet i El Farró compta amb aquest nou petit espai d’ús ciutadà al costat dels Josepets de Gràcia, la plaça Lesseps, la Biblioteca Jaume Fuster i l’IES M Josep Serrat.

 Compartiu aquest contingut