L’Ajuntament de Barcelona insta el Ministeri de Defensa a que no es realitzin maniobres militars al Parc de Collserola : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona insta el Ministeri de Defensa a que no es realitzin maniobres militars al Parc de Collserola

23/03/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui una proposició que insta el Ministeri de Defensa a que doni indicacions pertinents perquè no es realitzin més maniobres militars a cap zona propera a centres educatius de la ciutat, posant especial èmfasi al Parc Natural de Collserola on fins a 13 escoles del Districte de Sarrià-Sant Gervasi han expressat les seves queixes durant anys.

En les darreres setmanes aquesta situació s’ha vist agreujada, ja que les pràctiques militar s’estan fent en horari lectiu des del passat mes de febrer. Per aquets motiu, les direccions de fins a 13 centres educatius s’han organitzat per denunciar aquesta situació. Aquestes escoles estan ubicades a prop del parc i algunes d’elles en fa ús per fer-ne activitats.

En el marc de la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat, Jaume Asens, tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència ha afirmat que “la ciutat de Barcelona, compromesa amb la cultura de la pau i en el rebuig de les armes, ha de vetllar per garantir una educació fomentada en aquests valors, en el diàleg, el respecte i la convivència”. En aquesta línia, les escoles han denunciat com els és de complicat educar en un discurs de la no violència mentre els militars entrenen uniformats i amb fusells.

Aquesta no és la primera vegada que l’Ajuntament de Barcelona demana al Ministeri de Defensa que respecti l’entorn natural del Parc de Collserola, amb la voluntat de garantir i prioritzar l’ús ciutadà. Aquest és un dels pulmons de la ciutat i pel qual es preveu un ús cívic i basat en el respecte a l’entorn, des del 1987 quan es va aprovar el Pla Especial d’Ordenació i Protecció del Medi Natural del Parc de Collserola, així com en posteriors modificacions normatives.





Paraules clau

Sarrià-Sant Gervasi/