L’Ajuntament de Barcelona recupera l’ús de l’edifici Transformadors : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona recupera l’ús de l’edifici Transformadors

04/04/2016Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha recuperat aquest matí l’ús de l’edifici Transformadors, ubicat al districte de l’Eixample, en compliment de l’ordre judicial que autoritzava al consistori a entrar en l’immoble de titularitat municipal. En el moment de l’actuació, l’espai estava buit i no hi havia cap ocupant al seu interior. Ara s’inhabilitaran els accessos a l’espai.

L’edifici Transformadors va ser ocupat el passat mes de juliol i des del Districte de l’Eixample s’han anat fent tots els tràmits necessaris per a la recuperació de l’ús del mateix per tal que aquest esdevingui un equipament municipal al servei dels veïns i veïnes. Paral·lelament, l’Ajuntament de Barcelona va impulsar un procés participatiu per tal de definir uns usos d’aquest espai que donessin resposta a les necessitats del teixit social del barri del Fort Pienc, ja que la proposta del govern anterior no responia a aquestes.

El procés participatiu va finalitzar el 9 de març i ja s’està treballant per tal de materialitzar la proposta d’aquest procés participatiu en un projecte executiu que permeti fer d’aquest edifici un nou equipament de proximitat, gestionat per les entitats del barri, amb la finalitat de consolidar i ampliar el teixit social del barri a través de l’associacionisme, la cultura i la formació: casal de barri (amb espai d’adolescents), espai de gent gran i punt d’informació jove. Aquesta nova proposta aconsegueix uns usos més equilibrats de l’espai i aprofundeix en la intergeneracionalitat de l’equipament.

Així, la proposta sorgida de la ciutadania contempla que les plantes 1 i 2 de l’espai donin cabuda a un casal de barri d’uns 500 m2 que doni resposta a les necessitats del teixit veïnal i associatiu de l’entorn i que comptarà amb una sala polivalent, recepció i espai de trobada i acollida, 2 sales grans, 2 sales mitjanes i 2 sales de reunions.

La tercera planta serà l’espai de gent gran amb uns 160 m2 i amb un espai d’acollida, un espai de gestió, un punt d’informació, un cibercafè i una sala de reunions. Finalment, l’altell i la planta baixa acolliran un punt d’informació juvenil de 160 m2 amb espais d’autoconsulta, internet, informació, atenció individualitzada i de treball.

D’altra banda, a més dels espais propis de cada equipament, l’edifici també inclourà espais d’ús compartit amb preferència d’ús per franges horàries dels diferents col·lectius amb prop de 288 m2 i que estaran formats per:

L’equipament neix amb voluntat de ser un espai amb vocació comunitària i amb espais per a tothom, i que acollirà projectes de les diferents entitats i col·lectius del barri que en gestionaran els espais.

L’edifici Transformadors està ubicat al carrer Ausiàs Marc, 60, en una parcel·la de més de 357 m2. L’actual edificació, que té patologies estructurals, s’enderrocarà per donar pas a un nou edifici de 5 plantes, una d’elles amb un altell i una planta soterrani. En total, tindrà una superfície construïda de 2.001,53 m2. La previsió és que el projecte tingui un pressupost d’uns 5,13 milions d’euros.

L’edifici actual és una antiga estació transformadora que als anys 80 va passar a ser un Casal de Joves i que fins el 2008 va ser la seu del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i del casal d’Associacions Juvenils. L’any 2008 es van traslladar aquestes activitats a l’Espai Jove La Fontana.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
Transformadors/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina