Sarrià-Sant Gervasi i Sant Andreu celebren les seves audiències publiques de nois i noies : Servei de Premsa

Sarrià-Sant Gervasi i Sant Andreu celebren les seves audiències publiques de nois i noies

12/04/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Els districtes de Sarrià-Sant Gervasi i de Sant Andreu celebren demà dimecres 13 d’abril les seves audiències publiques als nois i noies. Enguany, aquesta audiència pública tracta sobre “Seguretat i Ciutat”. L’Audiència Pública als nois i noies de Barcelona és una forma de participació a través de la qual l’alumnat –de 6è de primària, secundària i d’educació especial– fa propostes a l’Ajuntament de Barcelona. D’aquesta manera, la ciutat dóna veu als més joves i els permet educar-se en la pràctica de la participació.

Es tracta d’establir uns espais de diàleg i intercanvi d’idees que ajudin els nois i noies a entendre l’avui i fer propostes per al dia de demà. Aquesta activitat potencia la participació dels nois i noies d’aquestes edats, alhora que els ajuda a conèixer els seus drets i deures com a ciutadans i ciutadanes de Barcelona. Després d’un procés col·lectiu de reflexió, el jovent presentarà les seves conclusions en una audiència pública presidida per l’alcaldessa el proper mes de maig.

En el cas de Sarrià-Sant Gervasi, se celebra la IV edició d’aquesta audiència al Teatre de Sarrià, a les 12:30 hores. En total, s’espera l’assistència d’uns 180 alumnes de l’institut Menéndez Pelayo, l’escola Fàsia, l’escola Projecte, l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia i l’escola SIL. L’esdeveniment estarà presidit pel regidor del districte, Gerardo Pisarello.

Pel que fa a Sant Andreu, aquesta tindrà lloc a les 11:00 hores al Centre Cívic Baró de Viver i estarà presidida per la regidora del districte, Laia Ortiz. Aquesta serà la VIa edició de l’audiència i hi participen cinc centres: l’Instiut Princep de Viana, l’Escola Sants Innocents, el SES Comas i Solà, l’Escola La Gavina i l’Escola l’Esperança. En total, participaran uns 190 alumnes. En aquest cas, a banda de treballar la temàtica a l’aula, s’han fet dues trobades intercentres a l’Espai Jove Garcilaso i han organitzat una gimcana, on amb diferents grups, han anat passant per cada estació per a treballar les diferents perspectives de la “seguretat”. A banda de llegir el manifest, també es presentarà el Rap que han elaborat els joves amb el Club de la Escucha i l’Associació Cap Record, que també gira en torn a la temàtica d’aquest any.





Paraules clau

Sant Andreu/ Sarrià-Sant Gervasi/