El Recompte 2016 localitza 941 persones dormint al carrer i 1.907 allotjades en equipaments : Servei de Premsa

El Recompte 2016 localitza 941 persones dormint al carrer i 1.907 allotjades en equipaments

19/05/2016

 

Unes 930 persones voluntàries han participat aquesta nit en el Recompte organitzat per la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), que ha comptabilitzat un total de 941 persones pernoctant a la via pública i 1.907 en equipaments municipals o de les diverses entitats socials, pisos amb suport social o pensions.

Segons les darreres dades disponibles, que es poden consultar al web http://recompte.barcelona, les persones que dormien al carrer l’any 2015 eren 892 i 1.672 es trobaven en les diverses tipologies d’allotjament.

Per primer cop, el Recompte ha abastat tots els carrers de la ciutat, amb el desplegament de 216 grups de voluntaris i voluntàries, i ha comptat també amb la participació de Guàrdia Urbana, Parcs i Jardins i d’altres serveis municipals, que han obtingut les dades corresponents a les àrees  de muntanya, alguns parcs tancats i zones de més difícil accés.

Segons les dades recopilades durant la nit, que tenen un caràcter provisional fins que no es verifiquin tots els registres i s’analitzin en un informe detallat, s’ha localitzat a:

 

 

El Recompte “és fruit de la tasca en xarxa de 32 entitats, que treballen a la ciutat amb l’objectiu d’eradicar el sensellarisme i que ningú hagi de dormir al ras”, han explicat els portaveus de la XAPSLL, Jesús Ruiz i Tere Bermúdez, recordant que “darrere de cada xifra hi ha una persona i una història de vida”. Tots dos han agraït la implicació de la ciutadania que durant la nit ha col·laborat en fer possible el Recompte.

La tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha assegurat que el repunt en les dades “era esperat, però ens ha de fer reflexionar al conjunt d’administracions sobre les polítiques que s’han fet a nivell social, laboral i econòmic, que han portat moltes persones a l’exclusió social. La fotografia que avui veiem és una expressió d’aquest augment de les desigualtats”, ha assegurat Ortiz, qui ha remarcat també l’esforç que han fet Ajuntament i entitats, que s’evidencia en l’increment del nombre de persones allotjades.

Ortiz ha celebrat que “aquest any hi hagi altres ajuntaments que s’han sumat a fer el recompte, és un pas endavant per posar de manifest que aquesta no és una realitat barcelonina, sinó que existeix al conjunt de l’Estat i a Catalunya, però som l’únic Ajuntament amb polítiques clares per respondre a aquest fenomen”.

En aquest sentit, la tinenta d’Alcaldia ha reclamat a la Generalitat major implicació, i ha assegurat que “hem de fer molt més, també en el model d’atenció, perquè aquestes persones que estan al carrer vulguin incorporar-se en un itinerari d’inclusió, i hem de fer-ho pensant-ho conjuntament amb les persones que estan al carrer, per veure si els equipaments són prou atractius i accessibles. Tenim molta feina per fer, però tenim una bona diagnosi per fer-la”.Compartiu aquest contingut