La Plataforma de sensors de Barcelona, Sentilo, guanya el premi “Open Awards 2016” com a plataforma més innovadora desenvolupada amb programari lliure : Servei de Premsa

La Plataforma de sensors de Barcelona, Sentilo, guanya el premi “Open Awards 2016” com a plataforma més innovadora desenvolupada amb programari lliure

03/06/2016Temps estimat de lectura: 2 minuts

La plataforma de sensors i actuadors Open Source “Sentilo” desenvolupada per Barcelona i oferta al món a través de la Comunitat Sentilo, va ser guardonada ahir amb el premi “Open Award 2016”, en la categoria “plataforma més innovadora 2016”. Aquests premis tenen la finalitat de reconèixer els projectes d’empreses i administracions que creen i fomenten solucions amb tecnologies Open Source a Espanya.

En aquest sentit, Sentilo ha estat escollit per ser una plataforma que està desenvolupada amb components de programari lliure perquè qualsevol ciutat la pugui utilitzar directament per interconnectar els sensors i actuadors que es vagin desplegant.

Els premis formen part d’Open Expo, el congrés d’Open Source i software lliure més important a nivell espanyol que s’ha celebrat aquesta setmana a Madrid. A més de la categoria del premi a la plataforma més innovadora, que ha recaigut al projecte barceloní de Sentilo, s’ha guardonat White Bear Solutions, amb el premi al millor proveïdor de solucions; FlyWire, al millor cas d’èxit d’empresa; i KDE Blog, amb el premi al millor mitjà o blog.

 

Desenvolupada íntegrament amb components de software lliure

La plataforma Sentilo està desenvolupada íntegrament amb components de software lliure i l’alliberament té com a objectiu que qualsevol ciutat o comunitat pugui utilitzar-la per a interconnectar els sensors i actuadors que vagi desplegant. Es va desenvolupar al 2012. Sentilo aïlla les aplicacions que utilitzen les dades de la capa de sensors que les subministra i té un caràcter modular, per la qual cosa qualsevol ciutat o empresa pot contribuir codi per a connectar un nou tipus de sensor o actuador o incorporar noves funcionalitats per a construir aplicacions interoperables que es basin en les dades publicades amb Sentilo.

El principal objectiu de Sentilo és proporcionar a totes les ciutats del món que ho desitgin una plataforma funcional, oberta, interoperable i fàcilment ampliable, compartint la inversió pública del desenvolupament sota el model de software lliure. La comunitat Sentilo pretén ser també un lloc de trobada on ciutats i empreses puguin col·laborar per a millorar la plataforma, proporcionar suport o desenvolupar negocis al voltant de Sentilo.

Formen part de la Comunitat Sentilo i utilitzen ja Sentilo, a més de Barcelona, les ciutats de Terrassa, Reus, Cambrils, la Diputació de Barcelona, L’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Agència Catalana de l’Aigua i la municipalitat de Dubai. Sabem que estan estudiant la possibilitat d’usar Sentilo Tarragona, Sabadell i Montevideo.

Terrassa ja ha enriquit el codi de Sentilo amb la inclusió de sensors mòbils i properament alliberarem a Git Hub la versió multitenant desenvolupada per la Diputació de Barcelona.

A data d’avui, una trentena d’empreses ja ofereixen serveis i productes relacionats amb Sentilo i ja han treballat amb alguna de les ciutats i organitzacions del consorci. Una trentena més s’han mostrat interessades i donen suport al projecte.

 Compartiu aquest contingut

Paraules clau
programari lliure/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina