Barcelona celebra la “Festa de la Bicicleta 2016” : Servei de Premsa

Barcelona celebra la “Festa de la Bicicleta 2016”

09/06/2016Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona treballa per fomentar una mobilitat més sostenible i segura a la ciutat, i en aquesta línia, el Govern municipal aposta per incrementar els desplaçaments a peu, amb transport públic i en bicicleta, amb l’objectiu de millorar la qualitat ambiental i recuperar l’espai públic pels barcelonins.

Per tal de fomentar aquest mode de transport, aquest diumenge, 12 de juny, la plaça de les Glòries acollirà la festa de la bicicleta, una jornada cívica i participativa oberta a tota la ciutadania, on el protagonista serà aquest vehicle de dues rodes. Entre les 10:00 i les 14:00 hores aquest àmbit de Barcelona reunirà una fira d’entitats i associacions relacionades amb el sector i oferirà un programa d’activitats i tallers per a tots els públics, on s’hi inclouen:

 

A banda, també hi haurà un photocall per tenir un record especial de la festa i un espai de guarda-bicis per deixar aparcada la bicicleta.

Així mateix, un dels objectius principals d’aquesta celebració popular també serà informar sobre la normativa d’ús de la bicicleta a la ciutat, per tal d’afavorir una circulació segura que permeti la coexistència i convivència entre els diferents modes de desplaçament. Està previst repartir 8000 fulletons de l’Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles i 6000 llanternes led pels participants en les activitats.

 

bic1

 

En total hi participaran les següents entitats: IBE-Institut Barcelona Esports, Bicing-BSM, Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), Stop Accidents Catalunya, Associació Mobilitat i Turisme Sostenible de Barcelona (MiTS), Bicicletes sense fronteres (Ot Pi), Federació Catalana de Ciclisme, Coordinadora Catalana de la Bicicleta, Amics de la Bici, Promoció del Transport Públic (PTP), Bicicleta Club de Catalunya (BACC), FREEEL-Bicicletes elèctriques, Biciclot, Fundació RACC, Avancar, Vanapedal i Formació i Treball.

 

Bicicletada popular

Coincidint amb la festa de la bicicleta, el diumenge també tindrà lloc la Bicicletada 2016, una pedalada popular oberta a la participació de tothom, amb un recorregut cèntric de 10 quilòmetres. La bicicletada sortirà a les 9:30 hores de la cruïlla entre els carrers d’Aragó i de Balmes, i comptarà amb un servei de bicicletes adaptes per a persones amb mobilitat reduïda.

L’itinerari serà el següent:

bic2

 

El circuit ciclista transcorrerà pel carrer d’Aragó, la plaça Espanya, l’avinguda Paral·lel, el carrer Floridablanca, la ronda Sant Pau, la plaça Universitat, el carrer Pelai, la plaça Catalunya, el carrer Fontanella, la plaça Urquinaona, el carrer Trafalgar, els passejos  Lluís Companys i Pujades, l’avinguda Meridiana, els carrers Pallars i Bac de Roda, la Rambla Guipúscoa, els carrers d’Aragó i  d’Independència i la plaça de les Glòries, punt d’arribada de la passejada ciclista.

 

 

 

Paraules clau

bicicleta/