L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) investiga un possible brot alimentari : Servei de Premsa

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) investiga un possible brot alimentari

15/06/2016



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha iniciat la investigació d’un possible brot d’intoxicació alimentària en una escola de la ciutat. Hi ha la sospita que es tracti d’una toxiinfecció per aliments contaminats per algun microorganisme, situació que es dóna diversos cops cada any en el nostre entorn en forma de brots, i que sol generar símptomes lleus que evolucionen favorablement en poques hores.

Els equips de control alimentari i epidemiologia de l’ASPB, que van intervenir als pocs minuts de donar-se els primers casos, han pres mostres que s’analitzaran al Laboratori de l’ASPB i estan estudiant els menús servits en l’àpat del migdia en l’escola. A més, s’estan realitzant diferents enquestes epidemiològiques a les persones/famílies afectades. Se sap que es va servir el dinar per a 360 alumnes, dels quals 28 en menys de 3 hores van mostrar símptomes com ara vòmits i malestar, sense febre ni diarrea, segons indiquen des del centre.

Les toxiinfeccions alimentàries sovint es donen en menjadors col·lectius, però no és estrany que es presentin en l’entorn domèstic. Les toxiinfeccions es poden evitar seguint unes recomanacions bàsiques i tenint cura en la manipulació dels aliments frescos.

Com podem evitar una toxiinfecció alimentària

• Higiene acurada personal i de les mans abans de la preparació dels aliments.
• Bona higiene de mans després de manipular aliments crus i abans de
manipular aliments cuinats.
• Preparar els àpats amb poca antelació.
• Conservar els aliments en refrigeració (ous, etc.).
• Evitar la interrupció de la cadena de fred, la refrigeració insuficient, o la mala descongelació.
• Coure els aliments de manera suficient.





Paraules clau

salut/