Els locals del Front Marítim executen les actuacions necessàries per ajustar-se a la normativa : Servei de Premsa

Els locals del Front Marítim executen les actuacions necessàries per ajustar-se a la normativa

16/06/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Després de la notificació de precinte dels equips musicals que el Districte de Ciutat Vella havia fet arribar als propietaris de quatre establiments del Front Marítim, els locals han executat les actuacions necessàries per tal d’ajustar-se a la normativa i evitar que la música de l’interior del local sortís a la terrassa. Per aquest motiu, no ha estat necessari que el Districte de Ciutat Vella executés les ordres de precinte dels equips musicals de l’interior dels locals.

Des de l’inici de mandat, el Districte havia fet diversos requeriments als locals del Front Marítim per tal que ajustessin la seva activitat a les terrasses al que marca la normativa. I és que l’ordenança de terrasses de la ciutat de Barcelona no permet als establiments posar música a les terrasses ni de dia ni de nit. Alguns locals del Front Marítim incomplien aquesta normativa tot tenint equips de música als vetlladors amb les conseqüents molèsties que això genera als veïns de l’entorn.

Per aquest motiu, durant la tardor de l’any passat se’ls hi va requerir la retirada dels equips de música per tal d’adaptar-se al que marca l’ordenança. Alguns el van retirar i en d’altres casos van ser els serveis tècnics del Districte els que van haver de precintar els equips.

Un cop retirades o precintades aquestes instal·lacions musicals, es va detectar que mantenien l’activitat amb l’obertura de portes i finestres per tal que la música de l’interior del local sortís cap a la terrassa, fent d’aquest espai a l’aire lliure una continuació de la discoteca de l’interior. Cal recordar que aquests locals tenen llicència per tenir vetllador vinculat a l’activitat de restaurant, no a la de discoteca. Per tant, la terrassa no pot ser una extensió de la discoteca.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona va fixar que aquest dimecres i dijous es durien a terme els precintes dels equips de música de Shoko, Pachá, Opium i Carpe Diem si no restituien la legalitat. En una reunió entre tècnics del Districte i representants dels locals afectats, ja se’ls va explicar quines eren les actuacions que havien d’executar per evitar els precintes de les instal·lacions musicals dels locals. Aquestes consistien essencialment en implantar mètodes fixes per ancorar les portes dels locals a les terrasses i que les finestres també es quedessin fixes. Cal tenir en compte que els expedients oberts a aquests locals no tenen com a objectiu el precinte, sinó la restauració de la legalitat, és per això que després d’un incompliment sistemàtic durant anys, les mesures preses a dia d’avui per part dels locals són una bona notícia pel Districte i per la zona del Front Marítim.

En les inspeccions dutes a termes entre els dos dies s’ha constatat que els quatre locals s’ajusten als requeriments fets per l’Ajuntament de Barcelona. La regidora del Districte de Ciutat Vella, Gala Pin, ha mostrat la seva satisfacció perquè aquests locals hagin fet les actuacions necessàries per adaptar-se a la normativa i ha destacat que “gràcies a la feina conjunta dels Serveis Tècnics i Jurídics del Districte i de la Guàrdia Urbana hem aconseguit que aquests locals s’ajustin a la normativa” i ha reblat “l’oci nocturn, i com aquest interfereix en el dret al descans dels veïns, és un dels principals problemes de Ciutat Vella i com a Ajuntament hem de vetllar per la convivència amb totes les eines que tenim al nostre abast. Celebrem que els empresaris hagin pres les mesures requerides”.

A partir d’ara, el Districte anirà fent un seguiment dels locals per tal de garantir que aquests continuen respectant la normativa. En cas que aquests locals reiterin l’activitat d’obrir portes i finestres per tal que la música arribi fins a les terrasses, se’ls precintarà immediatament.





Paraules clau

Front Marítim/