L’alcaldessa assegura que l’Ajuntament de Barcelona acompanyarà sempre a la ciutadania que “vol fer més” pels refugiats : Servei de Premsa

L’alcaldessa assegura que l’Ajuntament de Barcelona acompanyarà sempre a la ciutadania que “vol fer més” pels refugiats

20/06/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit avui l’acte institucional del Dia Internacional de les Persones Refugiades que s’ha celebrat al Saló de Cent aquesta tarda, i que ha comptat amb el testimoni de dues persones asilades que viuen a Barcelona, que han explicat com van fugir dels seus països pels conflictes armats que es viuen a Síria i a Ucraïna.

Durant l’acte, al que també ha participat la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa, Colau ha fet una crida a la ciutadania i a les entitats perquè “ens indiqueu fins on hem d’arribar” en l’ajut a les persones refugiades. “Nosaltres com a govern farem tot el necessari per a acompanyar-vos”, s’ha compromès.

L’alcaldessa ha recordat que Barcelona està tornant a alçar la veu davant d’aquesta situació insostenible “que afecta la dignitat i la vida humana”, com ja ho va fer per la guerra dels Balcans, i torna a oferir-se per acollir població refugiada. “És la ciutadania d’aquesta ciutat qui ha estat un cop més a l’alçada del repte que teníem, i nosaltres, com a govern municipal, hem intentat donar resposta a aquesta demanda, perquè aquesta no és només la nostra obligació, sinó que és un mandat inequívoc” per fer una tasca que, al seu parer, “ens ajudarà a salvar-nos del cinisme de l’Europa dels estats”.

L’alcaldessa ha agraït les entitats i la resta d’administracions que estan treballant conjuntament per a acollir persones refugiades, i ha demanat sumar forces per “fer més” davant de la crisi de persones refugiades, davant de la “vergonya de la inacció dels estats, com l’espanyol, que com la major part de governs europeus està traint els valors fundacionals del projecte europeu”. “Aquesta no és l’Europa que va derrotar el feixisme. Aquesta no és l‘Europa de la fraternitat entre pobles”, ha afegit.

Colau ha recordat que l’Ajuntament de Barcelona, a través del Pla Barcelona Ciutat Refugi, ha creat un programa complementari per a acollir persones sol·licitants d’asil que no estan ateses per l’Estat. Així mateix, ha recordat l’ajuda que ha ofert la ciutat de Barcelona a les ciutats receptores de persones refugiades, com Lesbos, Atenes o Lampedusa, així com la tasca de portar la veu de la xarxa de ciutats refugi davant d’organismes internacionals, com la Comissió Europea o l’ONU.





Paraules clau

refugiats/