Ada Colau rep Estela de Carlotto, presidenta de Abuelas de Plaza de Mayo : Servei de Premsa

Ada Colau rep Estela de Carlotto, presidenta de Abuelas de Plaza de Mayo

21/06/2016Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

Aquest matí, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyada del primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha rebut a l’Ajuntament a Estela de Carlotto, presidenta de l’Associació Abuelas de Plaza de Mayo i activista pro drets humans.

 

27779973056_6642342c61_z

 

En la reunió també hi ha participat el director de Justícia Global i Cooperació Internacional, David Llistar, el director general de Casa Amèrica Catalunya, Antoni Traveria, i Martin Ernesto Moze,  president de la Organización de Derechos Humanos H.I.J.O.S Barcelona (Hijas e Hijos por la Identidad y la Justicia contra el Olvido y el Silencio), entre d’altres.

Estela de Carlotto (1930) és Premi dels Drets Humans de l’ONU (2003) i Doctora Honoris Causa per 15 universitats d’arreu del món, entre d’altres mencions i distincions. Els seus fills també estan vinculats amb la defensa dels drets humans.

Gerardo Pisarello ha volgut agrair a Carlotto i a la resta d’Abuelas de Plaza de Mayo el seu suport a la querella argentina contra els crims del franquisme, a la qual l’Ajuntament també ha donat suport. El primer tinent d’alcalde també ha destacat la fraternitat entre pobles per exigir que es faci justícia. “Barcelona és i ha estat sempre solidària amb les lluites per la reparació i la justícia aquí, allà i arreu”, ha dit Pisarello.

La trobada s’ha fet coincidint amb la seva visita a Barcelona on aquest vespre pronunciarà la conferència “Drets Humans: Veritat i Justícia”. La conferència, que tindrà lloc a la Casa América de Catalunya a les 20:00 hores, forma part d’un seguit de visites i activitats que Estela de Carlotto està fent per diversos països i ciutats per explicar la seva lluita pro drets humans i que continuarà demà al Marroc.

Abuelas de Plaza de Mayo és una organització no governamental creada l’any 1977 l’objectiu de la qual és localitzar i restituir a les seves famílies legítimes tots els nens segrestats-desapareguts per la darrera dictadura argentina (1976-1983). Fins el moment, l’entitat ha aconseguit recuperar la identitat de 119 persones. Un d’aquests casos resolts és el d’Ignacio Montoya Carlotto, el nét de la pròpia Estela de Carlotto, identificat el 5 d’agost de 2014 després de la preceptiva comprovació d’ADN.

H.I.J.O.S, per la seva part, és una organització de drets humans fundada l’any 1994 a Argentina, que agrupa a fills i filles de desapareguts, exiliats i presos polítics durant les dictadures militars implantades als països llatinoamericans durant els anys 70. També hi participen joves que, sense haver sofert la repressió directa, comparteixen l’objectiu de la reconstrucció fidel de la història, la restitució de la identitat dels familiars, la lluita contra la impunitat i per la presó efectiva dels responsables de la dictadura militar. Té filials a diversos punts d’Argentina i també a l’estranger, entre ells Barcelona.

Paraules clau

Abuelas de Plaza de Mayo/