El districte de Les Corts vetllarà per la memòria històrica dels seus barris : Servei de Premsa

El districte de Les Corts vetllarà per la memòria històrica dels seus barris

08/07/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les Corts ha presentat aquesta setmana al Plenari del districte una mesura de govern per impulsar una taula de treball sobre la memòria local. Amb la voluntat de recuperar, preservar i dignificar el passat dels barris i de les seves lluites.

El districte de Les Corts compta amb diverses entitats que treballen per mantenir viva la memòria dels barris. És per aquest motiu que s’ha proposat la creació de la Taula de Treball, perquè sigui un espai de posada en comú de les diferents iniciatives que s’estan duent a terme i un instrument on sigui possible compartir processos, aprofitar sinèrgies i treballar per posar en valor la memòria col·lectiva.

“El govern treballa per dignificar les memòries que tradicionalment han estat més infravalorades i són part de la història de la ciutat. Posant especial èmfasis als moviments obrers, a la memòria democràtica i al cabdal paper de les dones”, explica Agustí Colom, regidor del districte de Les Corts.
Espai participatiu i de posada en comú

La Taula de Treball serà un espai participatiu i de posada en comú de les tasques d’investigació de la memòria històrica. També dotarà de continguts espais de memòria, per millorar-los i apropar-los a la ciutadania, tant des de les commemoracions com des de les tasques més pedagògiques. En aquest sentit, i en col·laboració amb la comunitat educativa, es treballarà per apropar la memòria a l’alumnat.

Un dels altres propòsits de la taula és garantir l’aplicació de la Llei de Memòria Històrica als carrers de Les Corts, detectant i proposant accions per al seu compliment i fomentant la retirada de tots aquells elements que la vulneren. D’aquesta manera, la taula aportarà propostes al Pla d’Actuació Memorial de la ciutat que està treballant per la revisió del nomenclàtor de la ciutat.

 





Paraules clau

Les Corts/ Memòria Històrica/