Barcelona referma el seu compromís contra la violència masclista davant de les agressions sexuals i els feminicidis dels últims dies : Servei de Premsa

Barcelona referma el seu compromís contra la violència masclista davant de les agressions sexuals i els feminicidis dels últims dies

12/07/2016Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Regidoria de Feminismes i LGTBI, referma el compromís de la ciutat contra la violència masclista, arran de les agressions sexuals i els feminicidis que s’han produït tant a l’Estat Espanyol com a Barcelona en els darrers dies. En concret, al districte de l’Eixample el passat diumenge un home va ferir amb arma blanca la seva parella. Actualment la víctima es troba hospitalitzada i l’agressor ha passat a disposició judicial.

Laura Pérez, regidora de Feminismes i LGTBI, ha expressat que “les violències masclistes són l’expressió més greu i devastadora d’una cultura de control, domini i abús dels homes sobre les dones que ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat, per part de la societat com a superior”. I ha afirmat que “aquesta cultura no només destrueix vides, sinó que també impedeix la plena ciutadania, la llibertat i el desenvolupament dels drets de les dones”.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona va presentar al darrer Plenari el Pla per la Justícia de Gènere (2016-2020) que neix amb la voluntat d’esdevenir l’instrument per combatre les desigualtats entre homes i dones a la ciutat. Aquest pla inclou la mesura de govern contra la les violències masclistes que té dos eixos principals. El primer es basa en treballar una estratègia de prevenció contra el sexisme en l’àmbit educatiu i comunitari. El segon eix comporta millores i augment de recursos dels serveis de detecció i atenció a les dones que pateixen discriminació i violència de gènere.

Les experiències de les dones que han sofert a la seva pròpia pell els estralls d’aquesta greu problemàtica social reforcen la necessitat de que tota la ciutadania faci front a aquestes situacions que vulneren els drets humans més essencials i ens empenyen a lluitar en contundència per la seva eradicació i la consecució d’una vida lliure de violència.

L’Ajuntament de Barcelona es solidaritza amb totes les mostres de rebuig vers la violència masclista i en particular amb la ciutat de Pamplona que enguany, coincidint amb les celebracions del San Fermín, està mostrant el seu rebuig a la violència contra les dones amb mobilitzacions ciutadanes massives.Compartiu aquest contingut

Paraules clau
violència/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina