Obre l’àrea d’accés per a ciutadans amb gossos a la platja de Llevant : Servei de Premsa

Obre l’àrea d’accés per a ciutadans amb gossos a la platja de Llevant

18/07/2016Temps estimat de lectura: 3 minuts 

L’Ajuntament de Barcelona obre l’àrea d’accés per a ciutadans amb gossos a la Platja de Llevant, com a prova pilot aquest estiu, fins el 25 de setembre de 2016.

 

Inici de les actuacions

Aprovat definitivament, el 21 de juny, el decret de la prova pilot d’una àrea d’accés per a ciutadans amb gossos a la platja de Llevant, el passat 27 de juny van començar les actuacions d’implementació de l’espai, les quals finalitzaran al llarg d’aquesta setmana, per aquesta raó i de manera provisional, s’accedirà a l’espai per la porta lateral de serveis, fins que s’acabi de instal·lar la passera d’accés.

Les actuacions han consistit en la col•locació d’un tancament modular perimetral de fusta per delimitar l’àrea, i la instal·lació de les infraestructures, d’una banda, per dotar de subministre d’aigua potable a les noves dutxes, dues per a ús de persones i una altra dutxa de model especial per a gossos, i d’altra banda, la col•locació de mobiliari que inclou un abeurador per a gossos, dos urinaris “urbandogs” i dues papereres encastades a la sorra.

Finalment, per accedir còmodament a l’àrea de 1250 m2, s’ha ampliat la passera existent i amb la col•locació d’un tram nou fins a la porta d’accés de l’àrea de gossos i s’ha col·locat la senyalització necessària.

Durant la prova pilot, la zona disposarà de dos informadors mediambientals en dedicació exclusiva que realitzaran tasques de seguiment, informació als usuaris i repartiment de bosses de recollida d’excrements.

Aquest espai per a gossos a la platja, per motius de seguretat, tindrà un aforament limitat i només hi podran accedir aquells gossos degudament identificats.

Per mantenir l’espai en les màximes condicions d’higiene, està previst realitzar un tractament de neteja específic: matí i tarda neteja manual a través de brigada amb buidat de papereres més garbellat manual de racons de la sorra, i a la nit, garbellat mecànic de la sorra amb tractor. A més, mentre l’espai estigui obert es farà un seguiment específic de la qualitat de la sorra i l’aigua.

L’aprovació d’aquest decret no modifica la normativa general reguladora de l’accés de gossos a la resta del litoral, establert per Decret d’Alcaldia aprovat al febrer de 2015 que estableix que poden accedir lliurament a les platges llevat de la temporada de bany: La temporada de bany són els caps de setmana d’abril a octubre, del dissabte anterior a Divendres Sant al dilluns de Pasqua Florida i el període d’1 de juny al darrer diumenge de setembre. Amb l’exempció dels gossos d’assistència, que hi poden accedir sempre.

Aquesta àrea és un espai de lleure i gaudi dels gossos, fer-ho amb responsabilitat és una mostra de bona convivència.

Eva Herrero, Comissionada d’Ecologia, atendrà als mitjans a les 10.30h al vestíbul de la Sala Lluís Companys

Per a més informació: http://lameva.barcelona.cat/ca/aprofita-la/banys-i-platgesCompartiu aquest contingut

Paraules clau
gossos/ platja/
Anar a l'inici d'aquesta pàgina