Barcelona estrena quatre itineraris marins per a la pràctica de la natació en aigües obertes : Servei de Premsa

Barcelona estrena quatre itineraris marins per a la pràctica de la natació en aigües obertes

22/07/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

La ciutat de Barcelona disposa des d’aquest estiu de quatre itineraris marins habilitats per a la pràctica de la natació en aigües obertes i l’snorkel (immersió lleugera). La iniciativa, impulsada per l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona, serà gestionada per l’empresa Vies Braves, especialitzada en disseny d’itineraris marins. Els quatre itineraris marins de la ciutat de Barcelona han estat concebuts específicament per a la pràctica de la natació en aigües obertes i la immersió lleugera.

El comissionat d’Esports, David Escudé, ha assenyalat que “cada vegada són més els ciutadans i ciutadanes que gaudeixen dels privilegis que una ciutat com Barcelona ofereix per a la pràctica de l’esport a l’aire lliure. A l’ús lúdic de les platges, afegim un espai per a una pràctica esportiva de creixent interès: la natació en aigües braves”.

La base d’aquests itineraris es troba en les instal•lacions municipals de l’Espai Mar i el Centre Esportiu Mar Bella (CEM Mar Bella) i la seva posada en marxa permet als usuaris explorar nedant de forma segura les platges de la Barceloneta, Sant Sebastià, La Nova Mar Bella i la Mar Bella. S’han habilitat més de 3kms de carrils nàutics aptes per a tots els nedadors, siguin del nivell que siguin, que acolliran diferents activitats al llarg de l’estiu destinades a fomentar la pràctica esportiva i recreativa al mar.

Així, es programaran trobades per nedar en grup, a més de sessions d’iniciació a la natació en aigües obertes i immersió lleugera. A Barcelona, a més, s’ha programat una sèrie de nedades culturals, en les quals els assistents podran conèixer la transformació que ha viscut el litoral barceloní i la capital catalana des del mar.

En total, s’han previst 12 activitats gratuïtes al llarg de l’estiu. Són activitats dirigides a tots els públics, amb continguts principalment esportius i saludables combinats, en alguns casos, amb aspectes socials, mediambientals, educatius i lúdics. El calendari de les activitats previstes a cada un dels itineraris marins es pot consultar a http://barcelona.viesbraves.com/ca/activitats/.

Els itineraris barcelonins, amb longituds d’entre 0,6km i 1,2 km, discorren dins de les zones de bany, estan balisats i disposen de panells informatius on es detalla el nom, el mapa topogràfic, i les seves característiques (longitud, amplada, duració, nivell de dificultat…), a més d’indicacions sobre la biodiversitat i les característiques del fons marí. El panell incorpora també recomanacions d’ús i seguretat.

 

Fotografia 1





Paraules clau

esport/