Horta-Guinardó posa en marxa mesures per millorar la convivència a quatre places del districte : Servei de Premsa

Horta-Guinardó posa en marxa mesures per millorar la convivència a quatre places del districte

26/07/2016



Temps estimat de lectura: 4 minuts

 

El Districte d’Horta-Guinardó ha posat en marxa un conjunt d’accions per fomentar la convivència en els barris amb la col·laboració de les entitats i associacions de veïns del territori.

En la línia de la campanya de comunicació de convivència que ha preparat l’Ajuntament per sensibilitzar tant a la ciutadania de Barcelona, com als seus visitants, sobre la importància de mantenir actituds que fomentin la bona convivència i la seguretat, el Districte ha elaborat diferents mesures que es portaran a terme fins a mitjans de setembre.

 

h1

 

El conjunt d’accions s’emmarquen en dos eixos estratègics com són la convivència a les places del districte i la convivència a l’espai públic amb animals de companyia.

El Districte treballarà de forma intensiva a tres indrets del Carmel com són la Plaça Pastrana, Cosmos, i l’interior d’illa Bernat Bransi, i una plaça del barri d’Horta, la Plaça de Bacardí on es realitzaran mesures segons les problemàtiques existents.

S’han incorporarat 5 agents de convivència a través dels plans d’ocupació que treballaran temes de convivència, espai públic, i altres problemàtiques que detectin, treballant de forma conjunta amb les associacions de veïns. Tot i que els agents treballaran en tot el territori, faran especial incidència a les quatre places anteriors.

També s’augmentaran les hores de patrullatge de la Guàrdia Urbana per prevenir conductes que puguin pertorbar la convivència i poder atendre les trucades que es rebin per molèsties a l’espai públic.

 

h2
El Districte ha treballat de forma conjunta amb els comerciants i restauradors de les places per limitar les molèsties que es poden ocasionar amb els jocs de pilota amb la posada en marxa d’un intercanvi de les pilotes de plàstic i de cuir per unes d’espuma que els comerciants i restauradors cediran als jugadors mentre estiguin a la plaça.

Tenint en compte que durant els mesos d’estiu i amb l’augment de les temperatures els orins dels animals de companyia poden causar males olors, el Districte també repartirà ampolles d’aigua per tal que els propietaris dels animals puguin abocar-la quan els animals facin les seves necessitats. També es repartiran bosses on poder depositar els excrements i llençar-los a les escombraries.

 

h4

h3

 

A la Plaça Pastrana, juntament amb l’Associació de Comerç del barri i de la Coordinadora d’Entitats i altres equipaments de la zona s’està treballant per realitzar activitats a la plaça per ampliar l’oferta cultural i lúdica de l’espai; la Guàrdia Urbana realitzarà més patrulles nocturnes per la zona; el Servei de Gestió de Conflictes a l’Espai Públic treballaran amb els usuaris de la plaça, els comerços i altres agents del barri, les conductes inadequades; s’augmentarà la neteja amb reg a dos cops per setmana, tot i que es realitzen serveis de neteja diaris. També s’adequaran els elements de mobiliari urbà com la reparació de baranes, i es col·locaran de nous, com per exemple la instal·lació de nous jocs infantils, i s’intensificarà el Servei de Gestió de Conflictes a l’Espai Públic i del Servei de Convivència que mantenen contactes amb els veïns, comerços i altres agents del barri per treballar i parlar sobre conductes inadequades a l’espai i amb la finalitat de poder treballar a llarg termini per a la sostenibilitat de la tasca que han portat a terme agents inicials.
S’ha creat una una Taula de Convivència formada per veïns, persones usuàries de la plaça i comerços amb l’objectiu de treballar per a la convivència i l’apoderament de la gent del barri del Carmel.

A la Plaça de Bacardí, la Guàrdia Urbana farà un servei nocturn addicionals i l’Ajuntament repararà i adequarà els elements de mobiliari urbà. El Servei i els Agents de Convivència estan col·laborant amb el veïnatge de la plaça i dels voltants per treballar el tema a llarg termino la convivència en aquest espai i per portar a terme tasques de limitació de conductes inadequades a l’espai. A més, s’ha aconseguit la col·laboració dels veïns i restauradors de la zona en la “Campanya de soroll” de ciutat. Pel que fa els veïns han cedit els seus balcons per poder posar les banderoles i els restauradors repartiran els posa gots de la campanya.

Plaça Cosmos i “El Ranxo (Bernat Bransi): els Agents de Convivència del Districte han treballat per limitar el consum de begudes alcoholiques a la via pública i millorar la convivència dels propietaris d’animals de companyia amb la resta d’usuàris de la Plaça.





Paraules clau

convivencia/ Horta-Guinardó/