En marxa el programa “L’Escola fa esport a la ciutat”, l’oferta d’esport escolar en horari lectiu, per al curs 2016-2017 : Servei de Premsa

En marxa el programa “L’Escola fa esport a la ciutat”, l’oferta d’esport escolar en horari lectiu, per al curs 2016-2017

05/09/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

El comissionat d’Esports, David Escudé, ha presentat aquest matí l’oferta d’activitats incloses en el programa “L’escola fa esport a la ciutat”, que impulsa l’Ajuntament a través de l’Institut Barcelona Esports. En conjunt, s’hi han organitzat una quarantena de programes d’activitats per al curs 2016-2017, donant continuïtat a les accions que ja van tenir molt bona acceptació en els anys anteriors i introduint-hi de noves vinculant-les als grans esdeveniments esportius que viurà la ciutat i a la promoció dels esports menys coneguts.

David Escudé ha remarcat que “la guia inclou desenes d’activitats esportives per a totes les edats i per a interessos molt diversos. Des dels esports més majoritaris, als més minoritaris, amb una oferta completa de formació continuada per als docents d’educació física. El catàleg s’ha elaborat amb la voluntat de fer-lo prou ampli com perquè tots els centres educatius de la ciutat puguin confeccionar la programació que més s’adeqüi al seu projecte educatiu i al seu alumnat.”

El programa “L’escola fa esport a la ciutat” recull l’oferta d’activitats esportives que l’Ajuntament de Barcelona proposa perquè els centres educatius d’infantil, primària, secundària i educació especial puguin complementar el seu projecte d’Educació Física durant l’horari lectiu.

El projecte ofereix una gran diversitat de disciplines per tal que els alumnes coneguin i practiquin diferents esports, posant especial èmfasi en les disciplines menys conegudes. L’objectiu és que els centres puguin escollir d’entre l’oferta que se’ls proposa per complementar el seu currículum d’Educació Física en els diferents nivells educatius.

Las quarantena de programes que es proposen es desenvolupen majoritàriament amb una formació perllongada durant tot el curs que permet als nens i nenes treballar i aprofundir en la disciplina esportiva escollida.

En aquest sentit, s’hi ha programat noves activitats d’hoquei patins, dansa amb patins i patinatge de velocitat relacionades amb els WorldRoller Games que Barcelona acollirà l’any 2019 i esports d’aigua relacionats amb la Barcelona WorldRace2018. També s’hi ha programat oferta vinculada al Mundial de Pilota 2018, als Europeus de Waterpolo 2018 o al Mundial Làser 2017.

L’oferta de programes esportius escolars incideix també en els esports marítims i de platja. En el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, s’ha treballat amb la voluntat que, igual que l’esdeveniment va suposar una obertura de la ciutat al mar, el catàleg d’oferta suposi una aproximació dels escolars barcelonins als esports marítims. D’aquí la introducció de programes de vela, windsurf, rem o beach tennis que es duran a terme per primera vegada, i que es vinculen també amb la celebració de la Barcelona World Race

Un 47% més de participació en els darrers quatre cursos

En el darrer curs 2015-2016, es van registrar un total de 71.414 inscripcions en les activitats del programa “L’escola fa esport a la ciutat”. Això significa que en els darrers quatre cursos hi ha hagut un increment d’un 47%, ja que al llarg del curs 2012-2013 les inscripcions van ser de 48.556 inscripcions.

També hi ha hagut un fort increment en el nombre de centres educatius participants al programa. En els darrers quatre cursos s’ha passat dels 1.067 centres als 1.692 centres, el que suposa un 58,57% d’increment.





Paraules clau

escola/ esport/ L’Escola fa esport a la ciutat/