Fernando Pindado, nou comissionat de Participació de l’Ajuntament de Barcelona : Servei de Premsa

Fernando Pindado, nou comissionat de Participació de l’Ajuntament de Barcelona

05/09/2016

L’alcaldessa de Barcelona ha nomenat nou comissionat de Participació a Fernando Pindado, fins ara gerent de la 4a tinença d’alcaldia, i que realitzarà funcions que estaven encomanades a la regidora Gala Pin, regidora de Ciutat Vella i també de Territori. Pin continuarà dins de l’estructura de la 4a tinença d’alcaldia i treballant conjuntament amb el nou comissionat de Participació.

Al seu torn, Pindado (Barcelona, 1955) serà substituït en la gerència de la tinença per Marta Clari, que des de l’inici de mandat havia assumit la gerència de l’Institut Barcelona Esports (IBE). La substituirà, en el càrrec, Francesc Terrón.

Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (1993), ha treballat per a diverses administracions públiques locals i a la Generalitat de Catalunya, com a expert en participació ciutadana. És autor d’una desena de publicacions relacionades amb participació ciutadana, i concretament sobre la relació dels ciutadans amb les administracions i sobre el seu desenvolupament legislatiu.

Pindado va ser vicepresident de la confederació d’Associació de Veïns de Catalunya (2012-2015) i, al 2014, secretari tècnic de la Comissió de participació de la Federació de Municipis de Catalunya. Des de 1999 fins 2011, també va ser membre del Grup de treball “Participación y gobernanza” de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Entre les tasques que assumeix com a comissionat de Participació, encomanades pel govern municipal, es troben impulsar els processos de participació ciutadana, l’acció comunitària i la recerca i innovació tecnològica per a facilitar-les.Compartiu aquest contingut