La programació musical de la Mercè aposta per propostes de qualitat i per a tots els públics : Servei de Premsa

La programació musical de la Mercè aposta per propostes de qualitat i per a tots els públics

06/09/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, juntament amb els directors artístics del Festival BAM, Marc Campillo, i de Mercè Música, Jordi Turtós, han presentat avui en roda de premsa l’edició 2016 del Festival BAM (Barcelona Acció Musical) i la resta d’actuacions musicals de les festes de la Mercè d’enguany englobades dins del programa de Mercè Música.

Collboni ha destacat el treball per potenciar la rellevància cultural, l’impacte econòmic i el retorn social dels festivals musicals a Barcelona. El tinent d’alcalde ha qualificat la música de “dret cultural dels ciutadans i ciutadanes”, i ha anunciat que Barcelona treballa en repensar el paper que ha de tenir la música en viu i properament s’anunciaran els ajuts a locals per adaptar-se a les noves propostes

Jaume Collboni ha remarcat l’aposta pel talent emergent en la programació del BAM i Mercè Música d’enguany i ha posat en valor la participació, per exemple, de joves de les escoles de música i conservatoris de la ciutat. “És el moment de repensar un nou model de BAM, descentralitzat i expandit en el temps per contribuir a articular el teixit creatiu de Barcelona”, ha reblat el tinent d’alcaldia.

El Festival BAM (Barcelona Acció Musical) i la Mercè Música comptarà enguany amb propostes per a 88 concerts de grups de 15 països. Enguany, l’escenari de la Fabra i Coats i la plaça de la Mercè s’incorporen com a nous escenaris als ja habituals. A més, la programació musica de la Mercè incorporarà actuacions de les escoles superiors de música de la ciutat i els projectes de nous grups amb activitats com Sona9, Concurs Brot i Cabal Musical.

 

Descarregar dossier en format PDF





Paraules clau

bam/ cultura/ mercè 2016/ música/