Més de 13.000 gossos han gaudit de l’espai per a ciutadans amb gossos a la platja de Llevant de Barcelona : Servei de Premsa

Més de 13.000 gossos han gaudit de l’espai per a ciutadans amb gossos a la platja de Llevant de Barcelona

26/09/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona fa una valoració molt positiva de la prova pilot de l’espai per a ciutadans amb gossos a platja de Llevant. La platja de gossos va obrir el 19 de juliol i ha tancat el 25 de setembre.

Des de l’entrada en funcionament de l’espai, més de 13.000 gossos han gaudit d’aquest nou àmbit de 1.250 m2 a la Platja de Llevant. Les dades dels usuaris són les següents:

 

– Juliol (19/07 – 31/07): 3.468
– Agost (01/08 – 31/08): 6.948
– Setembre (01/09 – 25/09): 2.825
– TOTAL 13.241

 

A partir d’aquest moment, els tècnics municipals recolliran els indicadors de l’ús de l’espai i proposaran aquelles millores que es podrien fer per fer una valoració de la prova pilot, fet que permetrà decidir la seva continuïtat cara a l’estiu vinent. L’Ajuntament de Barcelona es reunirà amb Guàrdia Urbana, els veïns de Diagonal Mar i es presentarà també l’informe elaborat de valoració a les entitats del Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals, per fer una valoració conjunta de l’experiència.

Aquesta àrea de la Platja de Llevant era un espai de lleure i gaudi dels gossos i fer-ho amb responsabilitat com a mostra de bona convivència, ha estat una de les prioritats de la prova pilot. No s’ha produït cap incident de consideració a destacar. L’experiència posa en relleu el gaudi de les persones i els animals, i les ganes de conservar l’espai. La reivindicació més sovintejada per part dels usuaris és que la zona sigui més gran.

Durant la prova pilot, la zona ha disposat de dos informadors mediambientals en dedicació exclusiva que han realitzat tasques de seguiment, informació als usuaris i repartiment de bosses de recollida d’excrements. També han comprovat que tots els gossos estiguessin degudament identificats, requeriment per accedir a l’espai.

Aquest espai per a gossos a la platja, per motius de seguretat, tenia un aforament limitat i només hi podien accedir aquells gossos degudament identificats. Els tècnics municipals havien calculat un aforament limitat en un centenar d’animals i aquesta xifra només es va superar el primer cap de setmana, fet que va generar una estona de cua per poder accedir-hi.

La neteja de l’espai ha estat una prioritat dels serveis municipals   que han realitzat una neteja manual en continu matí i tarda, i no només de la pròpia àrea de gossos, sinó que també s’ha tingut cura de l’accés, de les passeres de fusta, de l’espigó, i de l’accés superior. També es realitzava una neteja mecànica amb una fresadora amb el tractor que neteja les platges, però a una profunditat superior de 30 centímetres per airejar la sorra amb intensitat. Finalment s’ha remullat tota la zona d’esbarjo amb màniga d’aigua.

 

L’accés de gossos a la platja

A partir d’avui  regeix el  Decret de l’Alcaldia de 20 de febrer de 2015, de regulació de l’accés dels gossos a les platges, que estableix que aquest accés ho serà  amb caràcter general, sense limitació d’horaris, llevat del període de temporada de bany, que comprèn els caps de setmana d’abril a octubre, el període comprès entre el dissabte anterior al divendres Sant i el dilluns de Pasqua Florida, ambdós inclosos, i el període comprès entre l’1 de juny i el darrer diumenge del més de setembre, ambdós inclosos; amb l’excepció de permetre l’accés a les platges als gossos d’assistència sense cap mena de limitació.





Paraules clau

gossos/ platja/