Presentació del programa “Evocacions de la ruïna” i de la inauguració de l’exposició “Això em va passar. De tortures i d’impunitats, 1960-1978” d’El Born CCM : Servei de Premsa

Presentació del programa “Evocacions de la ruïna” i de la inauguració de l’exposició “Això em va passar. De tortures i d’impunitats, 1960-1978” d’El Born CCM

27/09/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha participat a la presentació del programa “Evocacions de la ruïna” i de la inauguració de l’exposició “Això em va passar. De tortures i d’impunitats, 1960-1978”. A la foto apareix acompanyat del Comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, i el Comissari de la mostra “Això em va passar. De tortures i d’impunitats, 1960-1978”, Javier Tébar.

160927pv014elbornccm
Fotografia: El Born CCM – Pere Virgili

 

Pisarello ha explicat que “l’eix temàtic del cicle “Evocacions de la ruïna” és debatre sobre els crims del franquisme i la impunitat que hi ha hagut en democràcia. És un cicle pioner, sense precedents a la ciutat, Catalunya i l’estat espanyol que, a través d’una programació molt rica i amplia, ens convida a reflexionar sobre la impunitat”.

Pisarello ha defensat que es faci a El Born: Centre de Cultura i Memòria. “ Ho fem en un espai, El Born que és una àgora, un espai obert i plural. El Govern de la ciutat aposta per convertir El Born en un centre memorial de país, amb una base irrenunciable de la memòria de 1714, i també en un centre memorial de referencia a Europa d’altres destruccions per causes polítiques i les resistències que van generar”.

 

 

 

 

160927pv002elbornccm
Fotografia: El Born CCM – Pere Virgili

 





Paraules clau

cultura/ El Born CCM/ història/ memòria/