L’avinguda de la Catedral s’omple de gastronomia amb la 7a edició de Mercat de Mercats : Servei de Premsa

L’avinguda de la Catedral s’omple de gastronomia amb la 7a edició de Mercat de Mercats

18/10/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Entre els dies 21 i 23 d’octubre l’avinguda de la Catedral s’omplirà de gastronomia i productes de mercats amb motiu de la celebració de la 7a fira Mercat de Mercats. Aquesta edició arriba amb més producte, més consells i més propostes i amb una clara aposta per l’alimentació sana, saludable i de proximitat, tot incrementant la secció de productes agroalimentaris artesans fets a Catalunya.

Les novetats d’enguany són una major presència de cuines i cuiners de tot Catalunya, l’ampliació d’horari de dissabte fins a les 22 hores per tal de permetre que els visitants puguin gaudir millor de l’experiència i s’ofereix la possibilitat de degustar vins i caves de categoria Premium de diverses Denominacions d’Origen catalanes.

Finalment, una altra de les novetats i per tal de donar a conèixer els productes de la dieta mediterrània, de temporada i sensibilitzar respecte els bons hàbits alimentaris s’instal·larà un jardí vertical construït a base de fruites i verdures fresques. Aquesta instal·lació vol arribar a ciutadans i ciutadanes i fer-los partícips de la importància d’una bona dieta, alhora que pretén conscienciar sobre la importància del malbaratament dels aliments. Per això un cop acabi Mercat de Mercats, l’organització sense ànim de lucre dels Espigoladors recollirà els productes frescos i els lliurarà a entitats del tercer sector del barri del Raval de Barcelona.

En total, hi participaran fins a un total de 73 parades: 36 parades de diversos Mercats Municipals de Barcelona i també 24 productors de proximitat, 12 cellers de vins i caves catalans, 13 restaurants de la ciutat i 24 xefs de renom que oferiran ponències obertes al públic.

Mercat de Mercats és una fira que s’obre a tot el país amb més parades de degustació que en altres edicions i que posa un major èmfasi aquest any en els productes de casa nostra per celebrar que Catalunya és la Regió Europea de la Gastronomia. Així, l’avinguda de la Catedral es convertirà durant tres dies en l’aparador del producte i la gastronomia de la ciutat, incidint en la sostenibilitat social, cultural i medi ambiental inherent al sector.

Els productes, tant frescos com elaborats, seran variats i arribaran de diferents parades dels mercats de la Boqueria, l’Estrella, Felip II, Galvany, Sant Gervasi, Lesseps, la Llibertat, Mercè, Ninot i Santa Caterina. I els i les comerciants tindran un espai reservat per a interactuar amb el públic i resoldre els seus dubtes culinaris.

Els acompanyaran les parades i les tapes de fins a 12 restaurants de la ciutat, amb Estrella Michelin i tradicionals, tots amb una oferta de tapes i racions creades ad hoc com la costella de porc Ral rostit amb mel, herbes remeieres i puré de patata de bufet de Petit Comitè; l’ensalada russa del restaurant Gaig, o la Royal de foie amb anguila del Delta de l’Ebre i falsa albergínia fumada de Xerta Restaurant, entre d’altres.

La secció de productes agroalimentaris artesans creix aquest any amb 24 productors de diferents denominacions catalanes. Hi haurà formatges, embotits, arròs, xocolata, cafè… i un espai de vins i caves amb 12 productors i elaboradors de les diferents D.O. i D.O.P. de Catalunya.

Completant l’experiència, Mercat de Mercats segueix apostant pel coneixement i programarà diverses xerrades, degustacions i show cookings oberts i gratuïts. A l’espai d’Artistes de Mercats, una desena de paradistes explicaran particularitats, consells de preparació, conservació o trucs dels seus productes.

D’altra banda, els millors xef del país com Carme Ruscalleda, Raül Balam, Marc Gascons, Carles Abellán, Fina Puigdevall i David Garcia, entre d’altres mostraran un ampli ventall de la cuina del territori sobre l’escenari. Cada dia, un grup d’animació i música posarà la nota lúdica a la fira davant la Catedral de Barcelona.

Així, tots aquells que ho desitgin podran visitar la fira divendres de 12 a 21:30 hores; dissabte d’11 a 22 hores; i diumenge d’11 a 21 hores.





Paraules clau

mercat de mercats/