L’Ajuntament de Barcelona debat com regular les normes participatives a una trobada municipalista : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona debat com regular les normes participatives a una trobada municipalista

21/10/2016

 

Aquest divendres i dissabte, 21 i 22 d’octubre, l’Ajuntament de Barcelona organitza les jornades ‘De què parlem quan parlem de regular la participació?’, una trobada oberta a la ciutadania per debatre sobre com es podria millorar la participació de la ciutadania vers els ajuntaments, fent-la més propera, flexible i actualitzada.

En aquests moments, l’Ajuntament de Barcelona ha iniciat un procés participatiu, juntament amb entitats, col·lectius i grups municipals, per a revisar i actualitzar les Normes Reguladores de Participació Ciutadana, el reglament que articula aquesta participació entre ciutadania i institució i que data de l’any 2002.

Aquests jornades, en part, són una trobada on es creuaran la mirada ciutadana, l’experiència dels diferents ajuntaments i la visió dels consells municipals. A partir d’aquí es volen desenvolupar idees i propostes que facin possible una administració col·lectiva i democràtica d’allò públic i comú.

 

La mirada ciutadana i associativa

Les jornades dediquen la tarda de divendres a una taula rodona sobre la mirada ciutadana i associativa amb membres de Can Batlló, Fundació Arrels, Consell de la Joventut de Barcelona, Mujeres Pa’lante, Eix Pere IV i Plataforma d’Afectats per la Hipoteca que debatran, moderats per Gala Pin, regidora de Ciutat Vella i Territori, sobre com hauria de ser la normativa i participació entre entitats i ajuntaments.

 

La mirada dels Ajuntaments

Dissabte al matí, a les 9.45 al Conservatori Municipal de Música (Carrer Bruc, 110-112), tindrà lloc el segon debat de les jornades, aquest dedicat a explicar i compartir experiències sobre els diferents models de participació que s’estan duent a terme a municipis d’arreu de Catalunya, destacant-ne alguns dels que han impulsat modificacions de reglament. Així doncs hi participaran Núria Parlón, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet; Dolors Sabaté, alcaldessa de Badalona; Montserrat venturós, alcaldessa de Berga; Maite Aymerich, alcaldessa de Sant Vicens dels Horts i Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar. Aquesta taula estarà moderada per Fernando Pindado, comissionat de Participació de l’Ajuntament de Barcelona.

Després, a partir de les 12.30 hores, les jornades continuaran amb una sessió de treball i d’intercanvi entre membres d’entitats que participen a diferents consells municipals de Barcelona i, per últim, es duran a terme tallers sobre democràcia directa i processos participatius.

 

 

 

 

 Compartiu aquest contingut