Barcelona aprova les Medalles d’Honor del 2016 : Servei de Premsa

Barcelona aprova les Medalles d’Honor del 2016

28/10/2016

El Plenari del Consell Municipal reconeix la feina de 25 persones i entitats que contribueixen al desenvolupament de la consciència ciutadana

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat avui les Medalles d’Honor del 2016. La Medalla d’Honor és un guardó creat el 1997 i serveix per reconèixer la labor professional o social de persones i entitats que amb la pràctica de la seva labor professional o social han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana, virtuts i valors cívics. Cada any, 25 persones o entitats reben el guardó a proposta dels diferents Consells de Districte i del Plenari del Consell Municipal.

El tinent d’alcalde Gerardo Pisarello ha afirmat que són molts els i les ciutadanes que treballen dia a dia per fer d’aquesta una gran ciutat, i amb la Medalla d’Honor “l’Ajuntament vol fer un reconeixement a algunes d’aquestes persones i entitats que han destacat en els seus camps respectius i que amb el seu esforç i la seva il·lusió contribueixen, dia a dia, a reivindicar una ciutat millor pels barcelonins i les barcelonines. Els seus exemples contribueixen a la realització personal i col•lectiva i ens ajuden a avançar en el camí de la cohesió social i el compromís ciutadà”

Aquest anys es reconeix a entitats de l’àmbit social i educatiu, com l’Escola de Músics i Escola de Música Juan Pedro Carrero, la Taula de Dones de la Marina, l’Escola Moragas, el Taller Ocupacional Ariadna, l’Associació AIS, Ayuda a la Infancia sin Recursos, l’Associació Can Ensenya, la Fundació El Xop, o la Fundació Vicki Bernadet.

També es fa un reconeixement al Front d’Alliberament Gai de Catalunya, grup degà en la lluita LGBTI que recorda el paper pioner de Barcelona en l’alliberament sexual i de gènere a la península ibèrica.

Pisarello ha recordat que aquestes entitats treballen pel benestar i la millora de la qualitat de vida de col•lectius diversos i de les seves famílies, moltes vegades a través del treball d’una gran força a la nostra ciutat com és el voluntariat i la preservació de la cohesió social.

També s’ha aprovat el guardó a entitats que treballen en l’àmbit de la participació ciutadana i de l’activisme veïnal, com és el cas de Can Roger, de la Coordinadora d’Entitats SAP Muntanya, del Banc del Temps de Bon Pastor o de l’Associació de Dones Ambar-Prim. Aquestes entitats destaquen per la seva tasca social, de punt de trobada, de reivindicació en defensa de serveis bàsics als nostres barris.

El Consell Plenari ha aprovat lliurar la Medalla d’Honor a la Sala Beckett- Obrador Internacional de Dramatúrgia, que ha tingut una forta incidència com a espai de producció i de formació de creadors en l’escena teatral contemporània, i al Comitè Allende, que ha contribuït a la recuperació de la memòria històrica d’una figura clau en la defensa dels valors democràtics, a Xile, i arreu.

L’Ajuntament reconeix també a aquelles persones que amb les seves trajectòries han fet una valuosa aportació a la ciutat i a la vida dels seus conciutadans: Joan Tàpia, Vicens Forner, Montserrat Puig, Enric Argullol, Josep Mª Domingo, Josefina Altés, Josep Ferré o el cooperativista Xavier Palos. “Cadascun en el seu àmbit respectiu, han treballat per fer una Barcelona mereixedora de ser viscuda amb intensitat”, ha afirmat el tinent d’alcalde.

Les Medalles d’Honor 2016 també reconeixeran a títol pòstum al periodista municipal Lluís Sierra, per la seva professionalitat admirable desenvolupada en diferents mitjans de la ciutat explicant les notícies de la ciutat.

També a títol pòstum, es lliurarà la Medalla a Víctorr Apolhinarios, en reconeixement del seu fort compromís social i cultural, desenvolupat a través de l’acció veïnal al districte de l’Eixample.Compartiu aquest contingut