L’Ajuntament de Barcelona aporta 2’4 milions d’euros extraordinaris al teixit cultural de la ciutat : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona aporta 2’4 milions d’euros extraordinaris al teixit cultural de la ciutat

13/11/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Comissió de Govern celebrada aquest dijous, 10 de novembre, ha aprovat una partida de 2’4M€ per reforçar el teixit cultural de la ciutat. La Sala Beckett, el projecte Brossa a La Seca 2, la Perla 29 i el seu projecte a la Biblioteca de Catalunya, i els grans equipaments culturals de Barcelona se’n beneficiaran d’aquesta aportació extraordinària.

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha mostrat la seva satisfacció per haver aconseguit aquesta important ajuda. “Dues de les prioritats culturals del mandat són la creació de nous públics i acostar la pràctica cultural al conjunt de la ciutadania. Prioritats polítiques que acompanyen la voluntat del Govern de donar suport i impuls des de les iniciatives de cultura de proximitat fins als grans equipaments, perquè tots formen part d’un únic ecosistema cultural”, ha dit Collboni. En aquest sentit, el tinent d’alcaldia ha assenyalat que “no podem desatendre la responsabilitat que tenim com a Ajuntament de vetllar pels grans equipaments de Barcelona, que són els que ens permeten ser, també, capital cultural”. Peral regidor, “la nostra dimensió cultural passa per reforçar la capacitat d’acció dels equipaments culturals, estimular la creació i posar en valor figures com Brossa, creador multidisciplinar i indispensable de la nostra ciutat”.

L’import es repartirà de la següent manera:

Aquesta aportació se suma als 1’7 milions previstos per a 2017 en el marc del Pla de xoc cultural als barris de Barcelona, que generarà un circuit estable de propostes artístiques, posarà en valor l’extensa xarxa d’equipaments de proximitat, i crearà un programa d’ensenyaments artístics que s’estendrà per tot el territori.





Paraules clau

cultura/