Pisarello participa a la presentació de la Taula per Mèxic : Servei de Premsa

Pisarello participa a la presentació de la Taula per Mèxic

16/11/2016Temps estimat de lectura: 1 minut

Dijous 17 de novembre, a les 19:00  hores, (Sala d’Actes, Pati Llimona, C/ Regomir, 3), el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, participa a la presentació de la Taula per Mèxic. L’acte comptarà amb la conferència magistral: “El periodisme i els drets humans a Mèxic”, pel periodista mexicà José Gil Olmos.

La Taula per Mèxic va sorgir a la primavera del 2016, amb l’objectiu d’unir els esforços de persones i institucions interessades en la promoció i la defensa dels Drets Humans a Mèxic i compromeses en la lluita contra les diverses manifestacions de la injustícia social que imperen en aquest país llatinoamericà: violència, corrupció, impunitat, exclusió social, entre d’altres. Posem especial èmfasi en denunciar la situació en el context de l’anomenada “guerra contra el narcotràfic”, a deu anys del seu inici.

El conflicte que es va iniciar el 2006 quan el llavors president de Mèxic, Felipe Calderón, va declarar la guerra als grups de narcotraficants que operaven al país, el que ha tingut fortes repercussions en la població civil: la xifra de persones assassinades sobrepassa les cent mil, a ella se sumen les més de trenta mil desaparegudes i un nombre indeterminat d’habitants desplaçats.

Paraules clau

Mèxic/